1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Eşler Arasındaki Gelir Farkı Aldatmayı Tetikliyor Mu?

Eşler Arasındaki Gelir Farkı Aldatmayı Tetikliyor Mu?

Amerika ‘da yapılan incelemeye göre; ekonomik özgürlüğü olmayan erkekler eşlerini çok daha sık aldatıyorlar. Buna karşılık finansal olarak eşine bağlı olan kadınlarda durum böyle değil.

A+A-

Amerika ‘da yapılan incelemeye göre; ekonomik özgürlüğü olmayan erkekler eşlerini çok daha sık aldatıyorlar. Buna karşılık finansal olarak eşine bağlı olan kadınlarda durum böyle değil. Der Spiegel'de yer alan araştırma bulgularını Seda KARAKÖSE Aktüel Psikoloji için çevirdi. İşte ayrıntılar...

Eşler arasındaki yüksek gelir farkı eşini aldatmak için bir etken mi? En azından erkekler için öyle görünüyor. Amerika’da yapılan bir araştırma sonucunda mali açıdan eşine bağımlı olan erkeklerin daha sadakatsiz olduğu ortaya çıktı. Kadınlarda ise durum çok farklı.

Amerika ‘da yapılan incelemeye göre; ekonomik özgürlüğü olmayan erkekler eşlerini çok daha sık aldatıyorlar. Buna karşılık finansal olarak eşine bağlı olan kadınlarda durum böyle değil.

Araştırma sonuçları Amerika’da 18 - 28 yaşları arasındaki 1024 erkek ve 1559 kadın ile yapılmış bir ankete dayanıyor. Araştırmanın müdürlüğünü üstlenen Cornell Üniversitesi eğitim görevlisi Christine Munsch anket sonuçlarını şöyle değerlendiriyor:

“ Eşinden daha az kazanan erkekler, aynı durumda olan kadınlara göre beş kat daha fazla aldatıyorlar. Bu farklılığın nedeni bu gibi durumlarda erkeğin çok daha şanssız bir pozisyonda olması. Aldatmalarının nedeni daha az para kazanmaları değil; böyle bir durumda olan bir kadına göre kendilerini daha huzursuz hissetmeleri.”

“Eşlerinden az para kazanmak kadınlar için anormal bir durum değil”
“Bir erkeğin geleneksel rolü eve ekmek getirmek olduğu için, geliri olmadığında bunu cinsel kimliğine yapılmış bir hakaret, bir tehdit unsuru olarak algılıyor. Kadınlar ise çiftler arasındaki gelir farkına çok daha farklı bir gözle bakıyorlar. Eşlerinden az para kazanmak kadınlar için anormal bir durum değil. Hatta aldatmamak için bir etken. Çünkü bunu eşlerine yapılan bir ihanetin yanında, kendilerine birçok imkan sağlayan bir insana yapılmış bir ihanet olarak da görüyorlar. Tabii ki yaş, eğitim düzeyi ve ilişkideki memnuniyet gibi unsurlar da eğilimi etkilemekte.”

Kaynak: Der Spiegel 
Çeviren: Seda KARAKÖSE / Aktüel Psikoloji

NOT: Kaynak belirtmek suretiyle alıntı yapılabilir.

Bu haber toplam 4387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.