1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Egzersizin Amacı Olursa Etkisi Daha Çok Olur

Egzersizin Amacı Olursa Etkisi Daha Çok Olur

Kalori, nabız, hız, tempo gibi verilere anında ulaşabilmek motivasyonu canlı tuttuğu gibi amaca uygun çalışmayı ve gelişimi izlemeyi kolaylaştırıyor.

A+A-

Kalori, nabız, hız, tempo gibi verilere anında ulaşabilmek motivasyonu canlı tuttuğu gibi amaca uygun çalışmayı ve gelişimi izlemeyi kolaylaştırıyor. Dışarıda yapılan egzersiz hep daha çekici gelse de ölçüm ve kontrol yapılamaması, her zaman uygun alan bulunamaması özellikle şehirlerde koşu bantlarına ilgiyi artırıyor.

Açık havada mı, evde ya da spor salonlarında fitness cihazlarıyla mı? Egzersiz ve cihaz seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini Fitness Danışmanı Özgür Güngör anlatıyor...

Dinlenmekle geçmeyen yorgunluk, göbek, basen, bel çevrenizde biriken yağlar, fazla kilolar, selülitler, sarkan kollar... Tüm kozmetik çözümler size şunu söyler: 'Egzersiz ile destekleyiniz' Peki size uygun egzersizin ne olduğunu, hangi durumlarda tekrarları artıracağınızı yaptığınız egzersizin gerçekten faydalı olup olmadığını, kaç kalori yakmanız gerektiğini nasıl bileceksiniz? Life Fitness Türkiye Fitness Danışmanı Özgür Güngör açık havada yapılan sporları cihazlı sporlarla karşılaştırdı.

Egzersizin her çeşidi doğru yapıldığında faydalıdır fakat bir aktivitenin egzersiz olarak kabul edilebilmesi için bazı kriterlere uygun olması gerekir.

EGZERSİZİN AMACI OLMALI

Herşeyden önce egzersizin belirlenmiş bir amacı olmalı. Bu amaç yağ yakmak, kalp damar sağlığını geliştirmek, performans artırmak... vs olarak sıralanabilir. Sonrasında bu amaca uygun bir egzersiz tipi, amaca ulaşmak için gerekli egzersiz frekansı (haftada kaç kez), amaca uygun süresi ve şiddeti olması gerekir.

Tüm bu kriterlerin sağlanması ve ölçülmesi, egzersizde amaca ulaşmanın ve yarar sağlamanın anahtarıdır.

Her dönemde popüler olan aktörlerin, starların etkilediği bir fiziksel beğeni trendi oluşmuştur. Eskiden Arnold Schwartzenegger ve Sylvester Stallone popülerdi. Herkes onlara benzemek isterdi. Bu nedenle de Rambo'yu izleyen ertesi gün sağlıklı sağlıksız Body Building salonlarlendireına koşardı. Diğer taraftan Jane Fonda ile 80'li yıllarda Aerobic patlama yaptı. Aerobiğin yerini 90'lara geçerken step ve 2000'li yıllara geçildiğinde beğeniyi kendi lehine çeviren pilates çalışmaları aldı. Tüm bu trendler değişirken hiç değişmeden kalan, popülerliğini hiç kaybetmeyen tek alan aletli fitness oldu. Arnold da, Sylvester de, Olivia da, Madonna da fitness çalışmaları yaptı ve hala yapıyorlar.

Hangi spor aleti?

-Seçiminiz bir koşu bandı ile yürümek ve koşmaktan yanaysa uzun seneler güvenle kullanacağınız bir model seçmelisiniz.

-Egzersiz programlarının seçiminde yardımcı olan ve sesli komutlarla motive eden Sanal Antrenörlü spor aletleri, Arazi, Dağ ve Pist'ten oluşan gerçek zamanlı görsel motivasyonla sizi spora ikna ediyor.

-Ağırlık çalışmalarını asla ihmal etmemelisiniz. Ağırlık istasyonlarında ağırlık ve pozisyon değiştirilerek farklı kas gruplarına yönelik çalışabiliriz...

Yeni Şafak

Bu haber toplam 4338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.