1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Diş tedavisi için uyutuldu, uyanamadı!

Diş tedavisi için uyutuldu, uyanamadı!

Mersin'de 2 dişinin çekilmesi, 6 dişine dolgu yapılması için genel anestezi ile 14 gün önce uyutulan 5 yaşındaki Oğuzhan Sivas, operasyonun ardından bir daha uyandırılamadı.

A+A-

Özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Bayram Sivas ile eşi çiftçilik yapan Ülker Sivas, otizm (öğrenme güçlüğü) tedavisi gören 5 yaşındaki oğulları Oğuzhan Sivas'ın ağzındaki çürük dişleri tedavi ettirmek için özel bir diş merkezine götürdü.

İddiaya göre burada Oğuzhan'ın 2 dişinin çekilmesine, 6 dişine dolgu yapılmasına karar verildi.

Anne ve babaya, çocuğun diş operasyonunun iğne ile uyuşturularak değil, genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi.

13 Eylül akşamı saat 18.00'de genel anestezi ile uyutulan Oğuzhan'ın diş tedavisi bir saat sürdü.

Doktorlar, minik Oğuzhan'ın ailesine operasyonunun başarıyla sonuçlandığını, yarım saat içinde kendine geleceğini söyledi.

Ancak, uyandırma işlemi sırasında Oğuzhan, şiddetli kasılma ve solunum güçlüğü yaşayınca ambulansla  Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada malign hipertermi (yüksek ateş) teşhisi konulan çocuk, hemen tedavi altına alındı.

Üniversite hastanesindeki doktorlar ateşinin düşmemesi sonucu uyutularak tedavisi süren Oğuzhan'ın, ne zaman uyandırılacağının belirsiz olduğunu, tedavi sürecinin 2- 3 ay sürebileceğini belirtti.

Endişeli bir bekleyiş içine giren baba Bayram Sivas, diş tedavisinin yapıldığı diş merkezi ile doktorlar hakkında Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.

Ameliyat başlamadan önce doldurduğu formda, oğlunun psikolojik (otizm) hastalığı geçirdiğini belirttiğini vurgulayan Bayram Sivas, olayda ihmali, hatalı uygulamaları ve mesleki yetersizliği olduğunu öne sürdüğü hastane yetkilileri ve anestezi uzmanı Dr. F.Z.'nin cezalandırılmasını istedi.

(DHA)

Bu haber toplam 3851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.