1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çocuklar epilepsiyi böyle anlattı

Çocuklar epilepsiyi böyle anlattı

Türk Epilepsi ile Derneği tarafından Sanofi-Aventis Grup/Zentiva’nın desteği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Epilepsi ve Ben” Resim Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

A+A-

Türk Epilepsi ile Derneği tarafından Sanofi-Aventis Grup/Zentiva’nın desteği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen  “Epilepsi ve Ben” Resim Yarışması’nın sonuçları açıklandı.            

9–12 Haziran 2010 tarihlerinde Kapadokya’da düzenlenen Epilepsi Kongre’sinde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren çocuklar ödüllerini aldılar. Epilepsi hastası (sara hastalığı) olan 6 -16 yaşları arasındaki çocukların katılabildiği yarışma ile epilepsi konusunda farkındalığı artırmak, epilepsi hastası olan çocukların kendilerini ifade etmesine olanak yaratmak ve epilepsiden etkilenen bireyleri ve aileleri yakınlaştırmak amaçlanıyor.
Bu sene 6-11 ve 12-16 yaş arası olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilen yarışmaya yine yoğun bir katılım sağlandı. Birbirinden yaratıcı 102 resmin katıldığı yarışmada, sulu boya, yağlı ya da kuru pastel, yağlı boya ya da karışık türlerde resimler yarıştı.  

Ressam Prof. Dr. Neşe Erdok ve Evin İyem’in yanı sıra, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nden Prof. Dr. Barış Baklan, Prof. Dr. Çiğdem Özkara, Prof. Dr. Nahit Motavallı Mukaddes, Prof. Dr. Barış Korkmaz ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Hande Sert değerlendirmeyi yapan jüride görev aldı.
Jüri değerlendirmesine göre, 6 – 11 yaş kategorisinde, yarışmaya Ankara’dan katılan Aleyna Ezgin birinci seçildi. İstanbul’dan Dilara Kayra ikinci, İstanbul’dan katılan Özkan Acar üçüncü oldu. Bu kategoride ayrıca, İstanbul’dan Ahmet Emin Demir, Diyarbakır’dan Alişan Şanlı ve Adana’dan Furkan Yıldırım mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Bu haber toplam 6750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum