1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. “Çocuğun Cinsel İstismarı’na Dur Diyoruz!”

“Çocuğun Cinsel İstismarı’na Dur Diyoruz!”

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü, çocuklara yönelik cinsel istismara dikkat çekmek amacıyla çarpıcı bir projeye imza attı. Sergi, 24 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

A+A-

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından 'Travma Psikolojisi' dersi kapsamında gerçekleştirilen "Enough for Child Sexual Abuse-Çocuğun Cinsel İstismarı'na Dur Diyoruz!" Sergisi'nde; cinsel istismara maruz kalmış çocukların yaşadıkları travmaya ilişkin kendi sözleri, tacizcilerin söyledikleri sözler ve toplumun verdiği tepkiler, istismarı anlatan çarpıcı sözler ve fotoğraflarla etkileyici bir şekilde sunuluyor.

Çocuklara yönelik cinsel istismara dikkat çekmek amacıyla çarpıcı bir projeye imza atan İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü, 'Travma Psikolojisi' dersi kapsamında düzenlenen sergi ile çocukların yaşadığı travmanın tüm yönleriyle anlaşılmasını sağlıyor. İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü'ndeki Merdivenaltı Sanat Galerisi'nde yer alan sergi, 24 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

GERÇEK TACİZ VAKALARI ANLATILIYOR

İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi, Yrd. Doç. Dr. Ceren Acartürk, sergide kullanılan içeriklerin insanların başlarından geçen gerçek taciz vakalarını yansıttığını söyledi. Serginin üç aşamalı planlandığıı belirten Acartürk, "Sırayla, tacizcinin olaydan sonra çocuğa söyledikleri, çevrenin istismarı öğrendikten sonraki tepkisi ve artık kurban değil kendini travmadan sağ çıkan (survivor) olarak niteleyen insanların bu konudaki sözlerine yer verildi. Ayrıca görsellerde kullanılan sözler, Project Unbreakable kapsamında düzenlenen fotoğraf albümlerinden ve Steven Levenkron'un 'Çalınan Yarınlar' isimli kitabından yararlanılarak oluşturuldu" diye konuştu.

DUYGUSAL DESTEK VERİLMESİ AMAÇLANIYOR

Görsellerin yanı sıra serginin yarattığı karamsar havayı dağıtmak ve insanlara umut sağlamak amacıyla el işi bebeklerin dikildiğini berlirten Acartürk, bu bebekler sayesinde sergiyi gezen kişilere duygusal destek verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Bu haber toplam 6354 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.