1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bornova'da Yaşlılara Şefkat Eli!

Bornova'da Yaşlılara Şefkat Eli!

Bornova Belediyesi yaşlılara özel hizmet için bir ekip kurdu. Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Projesi hayata geçirildi.

A+A-

Bornova sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizlere bakım hizmeti veriliyor.

Bugüne kadar üç hemşire, bir psikolog ve dört yaşlı bakım elemanı ile 150 bakıma muhtaç yaşlıya bin 363 kez gidilerek bakımları yapıldı. Bornova Belediyesi'ne bağlı ekipler, yaşlıları evlerinde ziyaret edip, sorunları saptayarak kayıt altına alıyor.

Uzman elemanlar eşliğinde yatak çarşaf değişimi, banyo, oda temizliği, tırnak kesimi, pansuman, ağız ve diş sağlığı bakımı yapılıyor. Ayrıca psikolojik destek konularında da gerekli hizmet veriliyor.

“YAŞLILARIMIZ KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Sosyal belediyecilik projeleri çalışmalarına artan bir ivmeyle devam ettiklerni ifade eden Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır: “Bornova'mızda evlerinden çıkamayan, hasta, bakıma muhtaç yaşlılarımız var. Bu yaşlılarımıza Bornova Belediyesi olarak elimizden gelen tüm imkanları sağlayacağız.

Yaşlılarımızın evlerine mobil ekiplerimiz girerek her türlü sağlık hizmetini sağlıyor. Sağlık Köyü projemiz içinde yapacağımız Yaşlılar Evi binası da zaten bu amaca hizmet edecek. Yaşlılarımız artık kontrolümüz altında. Çocuk, genç ve yaşlılara yönelik projelerimiz büyük bir hızla devam ediyor. Mahallelerimizde ağız ve diş, göz, kalp ve halk sağlığı konularında taramalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.