1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. BEN BANA GÜVENİYORUM

BEN BANA GÜVENİYORUM

Uzman Psikolojik Danışman – Psikodrama Ve Aile Terapisti Rüya Turna, ‘BEN BANA GÜVENİYORUM‘ adlı kitabında; üniversiteye hazırlanan bir grup öğrencinin, grup çalışmasıyla, sınav kaygısını yenerek nasıl başarıya ulaştıklarını anlatıyor.

A+A-

Uzman Psikolojik Danışman – Psikodrama Ve Aile Terapisti Rüya Turna, sınav kaygısı ile ilgili çalıştığı psikodrama gruplarından ve diğer eğitimlerinden yaralanarak yazdığı ‘BEN BANA GÜVENİYORUM‘ adlı kitabında; üniversiteye hazırlanan bir grup öğrencinin, grup çalışmasıyla, sınav kaygısını yenerek nasıl başarıya ulaştıklarını anlatıyor.

 Kitapta da anlatıldığı üzere, sınav kaygısı; yaşanan diğer bütün kaygılar gibi oldukça yıpratıcı olabilir. Ancak; kaygının olumsuz enerjisi, düşünce biçimi değiştirilerek, bir motivasyon gücü haline getirilebilir.

 Kaygı yaşamak, doğal bir durumdur. Özellikle; mükemmeliyetçi bir yapıya sahipseniz, kendinize gerçekçi olmayan hedefler belirlediyseniz, ‘başaramama kaygısı‘ yaşayabilirsiniz. Önemli olan, kaygınızın size zarar değil, yarar sağlamasıdır.

 Kaygı; baş ağrısı, mide ağrısı, mide bulantısı vb. gibi fiziksel rahatsızlıklar şeklinde ortaya çıkabilir. Ya da; ders çalışırken dikkati toplayamamak, kalp atışında hızlanma, her şeyi unuttuğunu ve başaramayacağını düşünmek,  herkesin sizden daha çok bilgiye sahip olduğunu zannetmek vb. gibi etkiler yaratabilir.

 Sınavlarda yaşadığınız stresi ve kaygıyı azaltabilmek için, öncelikle; sınavı doğal bir olay olarak kabul etmeniz gerekir. Hayatınızda, başka gerçeklerin de olduğunu ve yaşamda hiçbir şeyin sizden daha önemli olmadığını düşünmelisiniz. Tabii ki; başarılı olmanız, hayatınız için çok önemli. Ancak başarıya ulaşabilmenizde; kendinizi ruhsal olarak iyi hissetmenizin çok önemli bir payı vardır.

 Heyecanlı olmak normal ve güzel bir duygu olarak yaşanabilir. Bu duygu, öğrenci olmanın en keyifli yanı haline getirilebilir. Başarıyı tatma ihtimali bile, insanın içini kıpır kıpır yapabilir. Yeter ki olumlu düşünülsün!

 Kendinize güvenin. Çünkü; yaşamda en çok kendinize ihtiyacınız var!

Bu haber toplam 12782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.