1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Avrupa’daki pilotlar psikolojik testten geçecek

Avrupa’daki pilotlar psikolojik testten geçecek

Londragazete web sitesinin haberine göre; "Avrupa’da görev yapan pilotlar eğitimleri çerçevesinde psikolojik testten geçecekler."

A+A-

Avrupa’da görev yapan pilotlar eğitimleri çerçevesinde psikolojik testten geçecekler. European Aviation Safety Agency (Avrupa Hava Güvenlik Ajansı)’nın önerileri arasında pilotların düzenli olarak uyuşturucu ve alkol testinden geçmesini ve pilotların kokpitte kesinlikle yalnız bırakılmamasını öngörüyor.

Psikolojik problemleri olduğu düşünülen Germanwings pilotunun Mart ayında uçaktaki 144 yolcuyla intihar etmesi uygulanan yönetmeliklerin gözden geçirilmesine sebep oldu.

Avrupa Hava Güvenliği ayrıca alkol ve çeşitli uyuşturucularında akıl sağlığını etkileyebileceği için belirli aralıklarla pilotların alkol ve uyuşturucu testinden geçmesi gerektiği önerisinde bulundu.

KOKPİTTE DAİMA İKİ KİŞİ OLMALI

Germanwings pilotunun diğer pilot tuvalete gittikten sonra kendisini içeriye kilitleyip daha sonra 144 yolcuyla uçağı düşürmesi sebebiyle Avrupa Hava Güvenlik Ajansı aynı anda iki kişinin kokpitte olması gerektinin altını çiziyor. İki kişinin aynı anda kokpitte olma kuralı ABD’de uygulanıyor, ancak Avrupa’da bu kural yok. Germanwings’in pilotunun uçağı düşürmesinin ardından bazı havayolları bu kuralı iç yönetmelik olarak uygulamaya başladı ancak tüm havayolları için geçerli bir yönetmelik değil henüz.

Londragazete.com

Bu haber toplam 3582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.