1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

  3. ATILIM ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Atılım Üniversitesi, Psikoloji Bölümü, 06836, İncek, Gölbaşı, Ankara Tel : 0 312 586 85 69 / 586 86 40 / Faks: 0 312 586 80 91 E- mail: [email protected]

A+A-

Psikoloji, insan davranışını, düşünce ve duygularını, bilimsel yöntemler kullanarak anlamaya, açıklamaya çalışan bir bilim dalıdır. Psikoloji insanı anlama bilimi olduğu kadar sanatıdır da. Bu nedenle Psikoloji eğitimi, güçlü kuramsal bilgi birikimi yanısıra, uygulamayı ve adına belki de çıraklık denebilecek bir eğitim ve olgunlaşma sürecini de içerir. Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün amacı, öğrencilerimizi, mükemmel kuramsal bilgiyle donatırken, daha lisans düzeyinde aktif bir biçimde, Psikoloji’nin uygulama alanlarında da deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Bölümümüz, Psikoloji’nin alt dallarından sunduğu seçmeli dersler ile, her öğrencinin kendi ilgi ve kariyer hedeflerine uygun dersler almasına, olanak sağlamaktadır.

Öğrencilerimize, öğretim üyeleri ve öğrenci hizmet birimleri ile kuracakları bire-bir iletişim sayesinde, kendilerini bireysel ve profesyonel olarak geliştirmeleri için destekleyici bir ortam sağlanır.

Eğitimlerinin ilk iki yılında öğrenciler, Psikoloji’nin alt dallarını tanıyacakları, gelişim, öğrenme, bilişsel, sosyal, endüstriyel/örgüt ve klinik psikoloji gibi temel alan dersleri alırlar. Lisans öğreniminden sonra Psikoloji’nin uygulama alanında çalışmak isteyen öğrencilerimiz için, seçmeli ve uygulama (staj) derslerini belirleyerek, endüstriyel/örgüt psikolojisi, klinik psikoloji ya da deneysel/bilişsel psikoloji alanlarında yoğunlaşabilme imkanları bulunmaktadır. Psikoloji alanında yüksek lisans yapmak ve araştırmacı ya da akademisyen olmayı düşünen öğrencilerimiz ise 4. sınıfta, bir öğretim üyesi denetiminde kendi araştırma projelerini yürüterek, araştırma altyapısına sahip olabilirler.

Psikoloji Bölümü’nün amacı, mükemmele ulaşmayı hedefleyen öğrenciler ve mezunlar yetiştirmektir. Dünyadaki ve ülkemizdeki farklılıkların ve gerçeklerin farkında olan; toplum içinde ve toplum sorunlarına duyarlı; geniş ve esnek dünya görüşüne sahip; olaylara, analitik, eleştirel ve yaratıcı yaklaşabilen; bilimsel bilgiye evrensel düzeyde katkıda bulunacak psikologlar yetiştirmek hedefimizdir.
Misyonumuz, öğretimde, araştırmada ve uygulamada mükemmeli yakalamaktır. Bölümümüz, öğrencilerine,

  • yenilikçi ders programları ile kuramsal bilginin uygulamaya geçmesini sağlayarak
  • lisans düzeyinde araştırma olanakları sunarak
  • mesleki staj ve gönüllü toplumsal çalışmalar yapma imkanı vererek

bu misyonu yerine getirmeye çalışmaktadır.

Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dersler
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Laboratuvarlar
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Akademik Personel
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Araştırmalar
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Haber ve Duyurular
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğrenciler
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Bağlantılar
Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü İletişim

BÖLÜM 2009’DA:

Psikoloji normal 268,221

Psikoloji Burslu 319,856

Psikoloji %50 Burslu 303,438

Puanlarıyla öğrenci kabul etmiştir. 

Etiketler: atılım üniversitesi psikoloji bölümü taban puanı, atılım üniversitesi psikoloji bölümü puanı, atılım üniversitesi psikoloji bölümü yüksek lisans, atılım üniversitesi psikoloji bölümü dersleri

Bu haber toplam 14396 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.