1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Agresif Toplumlar Unutkan Olurlar

Agresif Toplumlar Unutkan Olurlar

Diyarbakir Akdemir Baharat Kurucusu Herbalist Cahit Gürkas, agresif toplumun baslica nedeninin unutkanlik oldugunu belirtti.

A+A-

Diyarbakir Akdemir Baharat Kurucusu Herbalisti Cahit Gürkas, agresif toplumun baslica nedeninin unutkanlik oldugunu, unutkanligin beslenme ile büyük oranda iliskisi oldugunu söyledi.


Unutkanlikla ilgili açiklamalar yapan Akdemir Baharat Kurulusu Herbalisti Cahit Gürkas, unutkanligin beslenme eksikliginden geldigini söyledi. Beyin sagliginin unutkanlikta büyük rol oynadigini ifade eden Gürkas, unutkanligi engelleyebilmek için kisinin kendisine uygun besin programi olusturmasinin gerektigini kaydetti. Gürkas, "Kalp damar sagligina dikkat edilmeli yüksek kollestrol içeren besinleri almamak. Düzenli egsersiz yapmak sigara ve alkolü birakmak, sebze ve meyveye dayali bir besin programi gelistirilmelidir.

 Unutkanligin tedavisi bir çok starateji ile mümkün. Hastanin rahatsizliginin boyutuna göre tedavi yöntemi izlenmeli.

 Günümüzde unutkanlik rahatsizligi ile bilinçli olarak doktora basvuran hastalarin büyük bir kisminda depresyon gibi psikolojik rahatsizliklar mavcut oldugu için, öncelikle psikolojik rahatsizliklarin çözümü aranmali. Genelde hastalarin yüzde 75'si ekonomik ve sosyal faaliyetlerin yetersiz bir düzeyde olmasi, buna bagli olarakta dengeli bir kisiligin olusmasi hastaligin seyrini ilerletmekte ve daha ciddi boyutlara ulastirabilmektedir.

Ülkemiz insanlarinin büyük bir kismi unutkanlik riski ile karsi karsiyadir. Toplum olarak da oldukça rahatsiz oldugumuz bir durumdur" dedi.


Beslenmeye dikkat etmenin öneli olduguna dikkat çeken Gürkas, "Yogun ve dikkat toplamayi güçlestiren sorunlardan uzak durmaliyiz. Alinmasi gereken vitaminlerin basinda B vitaminleri ihtiva eden gidalar tüketmektir.

B Vitaminleri beyni strese karsi korur, fiziksel ve zihinsel sagligi olumlu etkiler. B Grubu vitaminlerin eksikligi hafiza ve zeka perfirmansinin zayiflanmasina yol açar. B Vitamini sinir sistemini koruyucu etki gösterir. Eksikliginde unutkanlik görülür. Folik asit merkezi sinir sisteminin islenmesinde hayati rol oynmaktadir.

Hücre yapi taslarinin,kirmizi kan hücrelerinin ve sinir dokularinin olusumunu saglar. Folik Asitin bulundugu besinler, yesil sebzeler, karaciger,böbrek, yumurta , zari alinmamis tahillar, ceviz, badem,findik, fistik,mercimek,portakal suyu, ispanak, yosun, maydanoz, enginar, yonca, nane, kuru fasulye ve tohumlu gidalarda bulunmaktadir. B 12 vitamini eksikligi unutkanliga neden olur. Hayvansal besinli yeterli miktarda tüketmeyenlerde B 12 eksikligi görülür. B 12 hafiza ve konsantrasyonu gelistirmede yardimcidir.

Bilgisayar. cep telefonları, hesap makineleri ile hayatimizi kolaylastirirken aslinda daha az beynimizi çalistirmamiza neden oluyor. Tüm bunlar yogun is temposu,deprasyon vu mutsuzlukla birlesince unutkanlik veya hafiza zayifligi kaçinilmaz hale geliyor" diye konustu.

Unutkanliga karsi en etkili formülün aksam yemekten sonra taze sikilmis 1 fincan havuç suyu oldugunu vurgulayan Gürkas, sunlari söyledi:
"Bir bardak suda 1 tatli kasigi Ginko Biloba kaynatilir, demlendikten sonra her gün düzenli olarak içilir. Her sabah içilen çaya 1 tane karanfil atilir. Sinava girecek ögrenciler için hafizayi açan bir enerji deposudur. Sari kantaron, melissa, papatya, lavanta, kusburnu, karabas çiçegi çayi içildiginde rahatlatici ve stres giderici özellige sahiptir."

Bu haber toplam 4589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.