1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Aç susuz bırakılan 4 kardeşin dramı

Aç susuz bırakılan 4 kardeşin dramı

Mersin'de, derste karnı ağrıyınca aç olduğu anlaşılan 9 yaşındaki Ali Özen'in 3 kardeşi ile birlikte sefalet içinde yaşadığı ortaya çıktı. İşte içler acısı dram...

A+A-

HABER7.COM - Babası 3 yıldır cezaevinde bulunan ve çalışmak için Gaziantep'e giden annesi tarafından 14 yaşındaki ablaları ile evlerinde tek başına bırakılan 4 kardeş'e Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Halkkent Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yaşayan Sevim (14), Ali (12) Ayşe (9) Furkan Özen (3) kardeşlerin dramı babaları Ali Özen'in işlediği bir suç nedeniyle 3 yıl önce cezaevine girmesi ile başladı.

Bir süre çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan anne İsminur Özen, Mersin'de iş bulamayınca 3 çocuğunu 14 yaşındaki kızı Sevim'e emanet ederek çalışmak üzere Gaziantep'e gitti.

Bir pazarlama firmasında çalıştığı öğrenilen anne, uzun süredir evine dönmedi. Annenin evine dönmemesi üzerine çaresiz kalan 4 kardeş, tek başlarına yaşam mücadelesi vermeye başladı. Komşuları tarafından verilen yemekle karınlarını doyurmaya çalışan ve çoğu zaman aç kalan, evlerinde yataktan başka bir eşyaları bulunmayan çocukların dramı, Alican'ın derste başlayan karın ağrısı ile gün yüzüne çıktı.

Kardeşi Ayşe ile birlikte Halkkent İlköğretim Okulu'nda okuyan Ali, derste karnı ağrımaya başlayınca doktora gitmek için okul müdüründen izin istedi. Rehber öğretmenin şüphe üzerine yaptığı araştırma sonucu, arkadaşları Ali'nin karnının açlıktan ağrıdığını söyledi. Götürülen Sağlık Ocağı'nda da bu teyit edildi.

Durumdan haberdar edilen mahalle muhtarı Evliya Yüksel, geldiği evde acı gerçekle karşılaştı ve durumu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne iletti.

Uzmanları ile geldiği evde araştırma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, çocukları evden alarak çocuk yuvasına yerleştirdi.

Azmi Gülşen, çocukların babalarının cezaevinde, annenin de çalışmak için çocukları 14 yaşındaki kızına emanet ederek gittiği bilgisi aldıklarını söyledi.

Evin yaşanmaz hale geldiğini, tuvaletin tıkandığını, her tarafın çöp yığını olduğunu gördüklerini anlatan Gülşen, şöyle devam etti: "Çok vahim bir durum vardı. Çocuklar aç ve sefil durumdaydı. Bu çocukları bu halde orada bırakamazdık. Şimdilik çocuk yuvamızda misafir ediyoruz. Banyo yaptırılacak, karınları doyurulacak, giydirilecekler. Annesi gelince annenin bu çocuklara bakabileceği tespit edilirse tabiî ki annesine vereceğiz. Biz çocukları anneden ayırmak istemiyoruz. Ama olmazsa, devletin şefkatli kolları arasında bu çocuklara bakılacak."

Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel ise olayı şu şekilde anlattı: "Ali okula gidiyor. Karnım ağrıyor diye müdürden izin istiyor. Rehber öğretmeni takip ediyor ve araştırdığında arkadaşları Ali'nin açlıktan karnının ağrıdığını söylüyor. Hemen alıp sağlık ocağına götürüyorlar. Açlıktan olduğunu teyit ediyorlar. Geldiğimizde küçük çocuk çırılçıplaktı. Annesi ile görüştük. Ev tuttum, eşya aldım, gelip çocukları alacağım diyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri gelerek çocukları götürdü. Onlar gelmeseydi ben bu çocukları evime götürecektim."

Bu haber toplam 4101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.