1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 43 Çocuk Sahipsiz Bırakılmış!

43 Çocuk Sahipsiz Bırakılmış!

Kemerburgaz - Ağaçlı Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 72 personelin 43 çocuğa sahip çıkamadığı ortaya çıktı...

A+A-

Meclis üyelerinin verdiği bilgiye göre merkezde 73 personel var. Ancak mevcut çocuk sayısı 43. Merkezde olması gereken psikolog ise geçici görevle başka yerde görevlendirilmiş.

Daha önce öfke kontrol odasında çocukların birbirine tecavüz etmesi, şimdi ise merkezden kaçan küçük yaştaki kızlara iki asker tarafından tecavüz edilmesi ile gündeme gelen İstanbul İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü'ne bağlı Kemerburgaz - Ağaçlı Koruma, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ihmaller zinciri birbirini izliyor. CHP'li iki İl Genel Meclis Üyesi merkezde yaptıkları inceleme gezisi sonrası aldıkları bilgileri ve tespitleri mecliste gündeme getirdiler.

Merkezde psikolog yok

Meclis üyesi Orhan Çakır, merkez ve merkezin içinde bulunan okul ile ilgili şok tespitlerini ve okul yönetiminden aldığı bilgileri mecliste anlattı. Çakır'ın verdiği bilgileri göre okulun mevcudu 43, personel sayısı 72. Bir psikolog görevli gözükürken okulda 3 bilgisayar teknisyeni bulunuyor. Öğrencilerin psikolog denetiminde eğitim ve rehabiliteleri söz konusu omlası gerekirken öğrencilerin asıl ihtiyacı olan psikolog da başka yerde görevlendirilmiş.

Çakır, "Okul yetkilileri ile yaptığımız görüşme ve gözlemler neticesinde okulda barındırılan ve rehabilite edilme amacıyla okulda eğitim gören çocuklarımız aileleri ve yaşadığı çevreleri tarafından ihmal ve istismar edilmiş. Yaşıtlarına oranla fiziksel ve biyolojik gelişimlerini tamamlayan ve farklı davranışlar sergileyen çocuklar aynı yerde kalmalarında problem yaşanmaktadır. Çocukların rehabilite edilmesi söz konusu iken, kendi başlarına dört öğrencinin öfke kontrol odasında kontrolsüz bir şekilde yalnız başlarına bırakılması üzücü olayların gerçekleşme ihtimalini de beraberinde getiriyor" dedi.

Akşam

 

Bu haber toplam 3658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.