1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2011 SBS - İllere Göre Erkek Liselerinin Taban Puanları

2011 SBS - İllere Göre Erkek Liselerinin Taban Puanları

2011 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) İllere göre Erkek Liseleri Kontenjan Ve Tercih Listeleri yayımlandı. 2011 OGES tercih listelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

A+A-

2011 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) İllere göre Erkek Liseleri Kontenjan Ve Tercih Listeleri yayımlandı. 2011 OGES tercih listelerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

2011 Erkek Liseleri Tercih Listeleri için tıklayınız

http://oges.meb.gov.tr/

2011 Erkek Liseleri Tercih Listelerini incelerken aşağıdaki açıklamaları esas alınız

1) Bünyesinde pansiyon bulunan okulları kazanan öğrenciler, cinsiyetlerine uygun pansiyon bulunması halinde ilan edilen yatılılık kontenjanından bu sınavda aldıkları puan esas alınarak yapılacak sıralamaya göre yararlandırılabileceklerdir. Yatılılık kontenjanı bulunmayan pansiyonlu okullarda kapasitenin üstünde yatılılık hizmeti verilememektedir.

2) Denizcilik alanına, kontenjanın iki katı  öğrenci yerleştirilecektir. Bu öğrenciler, okulda yapılacak mülakat ve  ve beden yeterliliği sınavında başarılı olmaları ve sağlık durumlarının denizcilik öğrenimine elverişli olduğuna dair, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alınacak “Gemi Adamları Sağlık Raporu” ile belgelendirilmesi durumunda kesin kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.

3) Edirne Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Teknik Lisesini kazanan ve yatılı kontenjandan yararlanacak olan kız öğrenciler bu okulda, erkek öğrenciler ise Edirne Keşan Anadolu Lisesi pansiyonunda, Kocaeli Gebze Deniz Yıldızları Anadolu Teknik Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesini kazanan ve yatılı kontenjandan yararlanacak olanlar Kocaeli Gebze Çayırova STFA Anadolu Teknik Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi pansiyonunda, İstanbul Beşiktaş Ziya Kalkavan Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi ve Denizcilik Anadolu Meslek Lisesini    kazanan ve yatılı kontenjandan yararlanacak olanlar İstanbul  Kağıthane Profilo Anadolu Teknik Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi pansiyonunda  barındırılacaklardır.

4) ATL/AML Denizcilik alanını tercih eden KIZ öğrenciler 11. sınıftan itibaren Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Gemi Yönetimi, Su Ürünleri Üretimi dallarında, ATL/AML Gemi Yapımı alanını tercih eden KIZ öğrenciler 11. sınıftan itibaren Gemi Yapım Ressamlığı dalında öğrenim göreceklerdir.
5) Ankara Keçiören Tarım Meslek Lisesini tercih edip yerleştirilen öğrenciler, Ankara Çankaya Tarım Meslek Lisesi bina ve tesislerinde GÜNDÜZLÜ olarak eğitim öğretim göreceklerdir. 
 

Bu haber toplam 7284 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.