1. HABERLER

  2. SINAV HABER

  3. 2010 SBS Tercih İşlemleri

2010 SBS Tercih İşlemleri

2010 SBS (Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş) için Tercih İşlemleri 9 - 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

2010 SBS (Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş) için Tercih İşlemleri 9 - 20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. I.Yerleştirme İçin 12 Adet Tercih yapılabilecek. 26 Temmuz 2010'da ise SBS I. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 2010 SBS tercih ve talep işlemleri öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı ilköğretim okulu müdürlüğünde yapılacaktır.

2010 SBS Tercih kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


2010 SBS Tercih Kılavuzu

2010 Tercih İşlemleri Sayfasına ulaşmak için tıklayınız

2010–2011 öğretim yılı için ortaöğretim yerleştirme puanına (OYP) göre öğrenci yerleştirilecek olup, sonuçlar aynı öğretim yılı için geçerli olacaktır.

Sınavla öğrenci alan okul türlerine OYP’ si 196 ve üzeri olan öğrenciler tercih yapabilecektir. OYP’ si 196’nın altında olan öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.
Açık İlköğretim Okulu öğrencileri OYP’si 196 ve üstü ise kayıt‐kabul şartlarını taşımaları halinde; tercihlerini
http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya http://aio.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan Ek‐2’ deki “I. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu ve Ek‐4’ teki “II. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı‐06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek2’ deki “I. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu 18 Temmuz 2010, Ek4’ teki “II. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu 09 Ağustos 2010 tarihlerinde mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci 18 yaşından küçük ise velisi, büyük ise kendisi sorumlu olacaktır.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler; e‐okul sisteminde kayıtlı ise http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak, okul müdürlüklerine onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan Ek2’ deki “I. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu ve Ek4’ teki “II. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu doldurarak yapacaktır.

Öğrencilerin, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı 06500 Teknikokullar/ANKARA adresine Ek2’ deki “I. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu”nu 18 Temmuz 2010, Ek4’ teki “II. Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” nu 09 Ağustos 2010 tarihlerinde mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci 18 yaşından küçük ise velisi, büyük ise kendisi sorumlu olacaktır.

OYP’ ye göre tercih yapacak her öğrenci, okul aile birliğine makbuz karşılığı 5 (beş) TL yatıracaktır. Öğrenci ayrıca II. yerleştirme talebinde bulunduğunda 5 (beş) TL daha yatıracaktır. Öğrencinin velisi, tercih ve yerleştirme ile ilgili her tür yazışmada; tercih işlemini yaptığı okulun il/ilçe kurum kodu, öğrencinin adını soyadını, T.C. kimlik numarasını yabancı uyruklu ise öğrenci kayıt numarasını ve açık adresi ile telefon numarasını yazacaktır.

Okul müdürlüklerinin işlemleri usulüne uygun ve zamanında yapmalarında il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli destek sağlanacaktır. Veli ve okul müdürlüğü, bu kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte, 2010 ortaöğretim kurumları geçiş sistemi tercih ve yerleştirme e‐kılavuzunda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılacaktır. Nakil olan öğrenciler için YBP hesaplamasında; ders yılının son gününde kayıtlı olduğu okulun en yüksek YBP ‘si dikkate alınacaktır.

Bu haber toplam 3791 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.