1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Zeki Çocuğunuz Olsun İstiyorsanız !

Zeki Çocuğunuz Olsun İstiyorsanız !

Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yöntemini açıkladı.

A+A-
Dr. Süleyman Kurt, bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yönteminin emzirme olduğunu söyledi.

Nevşehir Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Süleyman Kurt, anne sütünün yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabildiğini ifade etti. Anne sütünün çocuğun gelecekteki okul başarısını dahi olumlu etkileyecek mucizevi besin olduğunu vurgulayan Başhekim Kurt, şu bilgileri verdi: "Anne sütü en doğal, en taze, en ekonomik besindir. Diğer yandan hastalıklardan koruyucu antikorlar içerir, bebeğin orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları gibi hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar. Bugün anne sütüyle beslenen bebeklerin zeka düzeylerinin, mamayla beslenenlere göre 8 puan daha yüksek olduğu ve çocukların derslerinde daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Anne sütündeki demirin vücutta kullanımının yüksek olması nedeniyle anne sütü alan bebeklerde kansızlık daha az görülür."

Emzirmenin, sadece bebek için değil emziren anne için de çok faydalı olduğuna işaret eden başhekim, annelerde emzirmenin yumurtalık ve meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığının altını çizdi. Süleyman Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Özellikle emzirme süresi arttıkça kanser riski düşmektedir. Tüm bu yararları nedeniyle anne sütünün teşviki için daha çok çaba sarf etmek zorundayız."

Annelerin, anne sütünün yararlarını bilmelerine rağmen emzirme konusunda bilgisiz olduğunu açıklayan Kurt, birçok kişinin sütünün yetmediği düşündüğü için ek besinlere yöneldiğini vurguladı. İlk 6 ayda süt dışında başka besinlerin verilmesinin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini aktaran Dr. Kurt, "Bu ise bebeğin büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilemekte, sık sık hastalanmasına neden olmaktadır. Ülkemizde, her bebeğin doğumdan hemen sonra emzirilmeye ihtiyacı var. Annelerimizin emzirmenin yararları konusunda ikna edilmelerinden çok, nasıl emzireceklerinin öğretilmesine ve bunu uygulamak için desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu nedenle yeni doğan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeli ve bebeklere emzik ve biberon kullandırılmamalı." diye konuştu.
Bu haber toplam 4132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.