1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Yeni Annelerin Dikkatine..

Yeni Annelerin Dikkatine..

Yeni doğan bebeklerin banyosunda bulunması gereken ürünler..

A+A-
Yeni doğan bebeklerin yetişkin sabunu ve şampuanıyla yıkanması halinde ciltlerinin tahriş olabileceği belirtildi. Uzmanlar, yeni doğanların yıkanması sırasında kullanacak ürünlerin hijyenik ve alerji yapmayan türde olmasının önemine dikkat çekiyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, bebekleri banyo yaptırmada kullanılan sabun ve şampuanın yumuşak ve hassas ciltlere göre üretilmiş olması gerektiğini söyledi. Yetişkin sabun ve şampuanıyla banyo yaptırılmasının bebeğin cilt sağlığı için zararlı olduğunu belirten Kuru, ciltte tahriş, kızarıklık ve kaşıntının oluşmaması için organik ürünlerden yapılmış çocuk ürünlerinin kullanılmasının yararlı olacağını kaydetti.

Bebeğin cildinin sıcak su temasıyla tahriş olmaması ve yanmaması için su sıcaklığının 36,5 derece olması gerektiğinin altını çizen Kuru, bebeğin kulaklarına su kaçmaması için pamuk ve kulak koruyucu kullanılmasının yararlı olacağını ifade etti.
Kuru, "Doğru ürünlerle banyo yaptırmak bebeğin rahat bir şekilde uyumasını sağlar. Bebeğin rahat bir şekilde uyuması için cilt sağlığı çok önemli. Çocuklar kesinlikle yetişkinlere ait banyo malzemeleriyle banyo yaptırılmamalı.

Bebeklerin ciltleri yumuşak ve hassas olduğu için özel bakıma ihtiyaçları var. Yetişkinlere ait banyo ürünleri bebeğin cildini tahriş eder ve alerji oluşturur. Bu da bebeğin uyku düzeninin bozar." dedi.

Bazı ailelerin bebeklerinin güzel kokması için losyon kullandığını anlatan Kuru, bebeğin cildinin kuru olmadığı sürece losyon kullanımına gerek olmadığını söyledi. Annelerin bebeklerinin yıkadıktan sonra asla yetişkinlerin kullandığı gereçlerle kulaklarının temizlenmemesini tavsiye eden Kuru, bu tür temizleyicilerin yeni dünyaya gelen bebeklerin kulağın iç bölgesinde kalıcı rahatsızlık verdiğini ve bebeklerin sağlığı için kullanılmamasını istedi.

CHA
Bu haber toplam 3760 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.