1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Yaşam enerjinizi artırın!

Yaşam enerjinizi artırın!

Bizde de bir canlanma, yenilenme başladı mı? Yaşam enerjimiz yerinde mi sayıyor ya da gitgide arttığını hissediyor muyuz kalbimizde?

A+A-

Yenilenme ihtiyacıyla kim bilir belki de evimizi toparlamaya başladık bile ya da dolaplarımızın içinde bir düzenlemeye giriştik çoktan. Benzeri bir düzenlemeyi ruhumuzda, beynimizde de yapmaya ne dersiniz? Nereden mi başlamalı? Belki de bazı basit soruları cevaplayarak başlamak bizim için yol gösterici olabilir.


Yaşadığımız yüzyılda artık her şeyin enerji olduğuna inanılıyor. O halde yapmak istediklerimizi yapabilecek gücü bir yerlerden bulmamız lazım. Bu gücü bulabilmek için öncelikle sizin enerjinizi çalan kaçakları tespit etmeye ne dersiniz? Gün 24 saat olduğuna ve bunu artırma gibi bir şansımız olmadığına göre daha çok başarmak, mutlu olmak için daha çok enerjiye ihtiyacımız var. Yaşamınızdaki enerji kaçaklarını tespit etmedikçe bu daha fazla enerjiyi bulmanız mümkün değil. O halde şu soruya yanıt vererek başlayalım işe: ""Hayatınızda göz yumduğunuz ya da katlanmak zorunda olduğunuz neler var?"" Göz yumulan her şey enerjinizi çalar, sinirlerinizi bozar ve gereksiz yere sizi yıpratır. Enerjinizin çoğunu yanlış şeylere harcıyorsanız doğru şeylere harcayacak çok az enerjiniz kalır. İşte bu yüzden enerji kaçaklarını tespit etmek ve en kolay halledebileceklerinizle işe başlamak harika bir çalışma olabilir.


Listenizde neler var? Çekmecelerinizin dağınıklığı, hazzetmediğiniz bir arkadaşlık, yıllardır atamadığınız eskiler, nefret ettiğiniz yatak örtünüz, banyo perdesinin yırtılan kenarı vs... Belki de tek tek baktığınızda hepsi çok küçük şeyler değil mi? Bunun yanı sıra listenizde daha büyük lokmalar da olabilir; ailenizden biriyle yaşadığınız bir sorun, sosyal yaşam yokluğu, kendinize ayıramadığınız vakitler, evin tadilatı, arkadaşınızla yaşadığınız problemler ya da belki çok eskiden beri içinizde taşıdığınız affedemediğiniz tüm kişiler ve kendi hatalarınız... Bazılarına belki de doğrudan müdahale etme şansınız olmayacak ama bırakın listenizde kalsınlar; siz en kolay yapabileceklerinizden başlayın. Liste hafifledikçe enerjinizin de arttığını göreceksiniz...


Evinizin, işinizin, çevrenizin ve de kafanızın içindeki berraklaşma arttıkça geleceğe dönük olma durumunuzda da artış olacaktır. Yaşamınızdaki olayları daha dışarıdan ve daha net görebilme yetisini kazanmak, problem çözme becerisini kazanmanızı sağlayacak. Bugünkü yaşam enerjinizi artırdığınız oranda kendinize zorlayıcı, gerçekçi ve de ulaşılabilir hedefler koyabileceksiniz. Bazen süreç tersten de işleyebilir. Kendinize koyduğunuz hedefler bugününüzü değerlendirmenizi ve sadeleştirme işlemine başlamanızı sağlayabilir. Kendinizi en iyi tanıyan siz olduğunuza göre, önce hangisinden başlayacağınıza da kararı siz vereceksiniz...


Kendiniz için belirleyeceğiniz hedeflerin tümü sizin vizyonunuzu oluşturacak. ""Vizyon"" kendimiz için belirleyeceğimiz yaşam rotasından başka bir şey değil. Bugünümüzü iyi değerlendirmek; dünün deneyimlerinden yararlanmak ancak gelecekte nereye gitmek istediğinizi bildiğiniz zaman mümkün olabiliyor. Vizyon belirleme aynı zamanda kişisel karar alma süreçlerinizi de olumlu etkileyecektir. Hayatınızda daha az ikilem yaşayacaksınız. Yaşamınızdan neleri çıkarmanız gerektiğini ve yaşamınıza neleri katmanız gerektiğini daha net biliyor olacaksınız. Vizyonunuzu nasıl oluşturacağınız konusunda tereddütleriniz varsa bunu kolaylaştıracak soruları aşağıda bulabilirsiniz:


Ne olmak istiyorsunuz? Nitelikleriniz neler?
Nerede yaşamak istiyorsunuz?
Maddi olarak sahip olduklarınız neler?
Zamanınızı kiminle/kimlerle geçirmek istiyorsunuz?
Ne tarz bir evden hoşlanırsınız?
Ne tarz bir iş yapmak hoşunuza gider?
Sağlığınız ve genel görünüşünüz nasıl?
Eğlenmek için ne yapacaksınız?
Normal bir gün neye benzemeli?

Bu ve benzeri sorulara cevap vermek sizin kişisel vizyonunuzu oluşturmanıza katkı sağlayacak. Ve gönlünüzün derinlerinde yatan arzuların ortaya çıkmasını sağlayarak sizin yaşamınıza bu doğrultuda yön verebilmenizi kolaylaştıracak. Bu da hayatı doğal akışı içinde yaşamanızın yollarını gösterecek size... Yaşama direnmediğinizde o da size direnmeyecektir. Bir nehirde akıntıya karşı kürek çekemezsiniz. Akıntı yönünde kürek çektiğinizde hedefinize ulaşmanız da daha kolay olur. O halde yaşamınızda da akıntının yönünü bir kere doğru belirledikten sonra iş akıntıyla birlikte çalışmanıza kalacak.
Yaşamın keyfini çıkartabilmeniz dileğiyle...

""Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya başlarsak, kendimizi hayretler içinde bırakacak sonuçlar alırız""

Thomas Edison

Bu haber toplam 4985 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.