1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Vucut Dilinizle Etkili Sonuçlar Alabilirsiniz!

Vucut Dilinizle Etkili Sonuçlar Alabilirsiniz!

Vücut dili uzmanlarından aldığımız dahiyane önerileri kullanarak gelecek vaat etmediğini düşündüğünüz işinizde fırsatların ayaklarınıza yığıldığına şahit olabilirsiniz.

A+A-

İşinizde yükselmenizin ofiste kaç saat kaldığınızla, insanlarla nasıl iletişim kurduğunuzla veya kaç projede yer aldığınızla ilgisi olmayabilir. İşin sırrı hareketlerinizde saklı. Yalnızca vücut dilinizi kullanarak kimse fark etmeden her şeyin istediğiniz şekilde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz. Vücut dili uzmanı Janine Driver, kendinizi taşıma şeklinizde yaptığınız ufak değişikliklerin kısa yoldan başkalarının bilinçaltına hitap edebileceğini belirtiyor. İşte bulunduğunuz ortamlarda size avantaj kazandıracak hareketler...

♦Toplantının yıldızı olun♦

Kendinize patronunuza yakın bir koltuk seçin. Bu sayede otomatikman kendisini size daha yakın hissetmesini sağlayabilirsiniz. Oturma şekliniz de çok önemlidir. Sandalyenizin ucunda öne doğru oturarak çevrenize, işe yoğunlaştığınız sinyalini vermeniz mümkün. Elinize patronunuzun sevdiğini bildiğiniz bir şey alın. Bu, onun en sevdiği kahve çeşidi veya kullandığı marka bir kalem olabilir. Bu psikolojik etkileşim onun zihninde ikinizi bir araya getirir ve dile getirdiğiniz fikirlere destek olmasını kolaylaştırır.

♦Herkese evet dedirtin♦

İş arkadaşınızdan bir iyilik isterken bir avucunuz yukarı doğru baksın. Polisler, bu hareketi genelde, sorguya çektikleri kişiyi etkilemek ve ikna etmek için kullanırlar. İstediğiniz şeyi belirtip sözlerinizi bitirirken elinizi kalbinize koyarak karşınızdakine dost olduğunuz mesajını verebilirsiniz. Son olarak asıl isteğinizi söylemeden önce birkaç saniye susun. "Biliyorum hepimiz çok yoğunuz ama (biraz sessizlik) bugün erken çıksam beni idare edebilir misin?" diyebilirsiniz. Bu belirgin sessizlik karşınızdakinin size evet demesini kolaylaştıran bir bilinçaltı komutudur.

♦Sinir bozan iş arkadaşınızı susturun♦

Arkadaşınız masanızın yanında konuşurken çalışmaya devam edin. Ardından parmaklarınızı silahı andıran bir şekle sokun (baş ve işaret parmaklarınız hariç diğer parmaklarınızı yumruk yapın. Serbest bıraktığınız bu parmaklar bir silahın namlusunu andırır). İşaret parmağınızı dudaklarınıza götürerek konuşmak istemediğinizi belli edebilirsiniz. Sizi anlamakta zorlanıyorsa, parmağınızı ona doğru çevirerek çok normal bir şey söylüyormuşsunuz gibi "Çok işim var" demenizi öneririz.

♦Hatanızın üzerinde durmayın♦

Diyelim ki işleri mahvettiniz. İş bunu amirinize itiraf etmeye geldiğinde onun bir metre uzağında ve yan tarafında durun. Bu duruş şekli onun bilinçaltına bu hatanın üzerinde fazla durmaması gerektiği mesajını verecektir. "Ayrıca bu hata bir daha kesinlikle tekrarlanmayacak" diyerek durumun ciddiyetini bildiğiniz mesajını verebilirsiniz.

♦Ofis belalısını durdurun♦

Çenenizi hafifçe kaldırın ve ona direkt hitap edin. Başınızı yana yatırmak karşınızdakinden onay istediğiniz anlamına gelebilir. Kendinize olan güveniniz adeta üzerinizden akmalı. Onu geçiştiren bir el hareketi yaparak asıl kontrolün sizde olduğunu ona gösterebilirsiniz.

♦Rekabetçi iş arkadaşınızın üstesinden gelin♦

Konuşurken kolunuzu onun masasının üzerine doğru uzatın. Bu, "senin bölgende olmaktan korkmuyorum" mesajını verir. Onun masasına dokunarak kendinizi gösterin ve bozulduğunuz bir şey varsa açık açık söyleyin. Ona bu şekilde meydan okuyarak işleri yoluna koyabilirsiniz.

Cosmopolitan Dergisi

Bu haber toplam 5112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.