1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vakalarda büyük artış yaşanıyor, iktidar önlem almıyor: Umursamazlıkta ikinci dalga!

Vakalarda büyük artış yaşanıyor, iktidar önlem almıyor: Umursamazlıkta ikinci dalga!

TTB Merkez Konseyi Üyesi Yerlikaya, “Önceliği halk sağlığı değil de ekonomik kaygılar olan hükümet gerekli önlemleri almazsa tablo daha da ağırlaşacak” dedi.

A+A-

Sonbaharın gelmesiyle dünyada koronavirüs vaka ve ölüm sayısında artış yaşanıyor. Virüsten 11 milyondan fazla insanın etkilendiği Avrupa kıtasında ülkeler Covid-19 ile mücadele edebilmek için yeni önlemler devreye sokuyor. İtalya’da gece sokağa çıkma yasağı, İngiltere’de ise bir aylık karantina kararı alındı. Son olarak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülke genelinde karantina kararı aldıklarını duyurdu. Karar, 7 Kasım’da uygulanmaya başlanacak.

Ülkede ise lokanta, berber, internet kafeler gibi yerlerin saat 22.00’de kapatılmasının dışında kayda değer bir gelişme yok. Üstelik Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, hasta sayısı ve yoğun bakım doluluk oranı hızla artıyor. 4 Kasım’da açıklanan tabloya göre, vaka sayısı 384 bin 509’a, can kaybı 10 bin 558’e yükseldi. Yatak doluluk oranı yüzde 51.7’ye, erişkin yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 68.5’e ulaştı.

Haberin devamı...

Bu haber toplam 14200 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.