1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Vajinismus için sabır gerek

Vajinismus için sabır gerek

Ben 34, eşim 30 yaşında. 14 aylık evliyiz. Bizim sorunumuz vajinismus. Cinsel terapiste gitmemiz gerektiğini biliyoruz fakat güven problemimiz var. Yardımınızı rica ediyoruz. D.P./Trabzon

A+A-

SABAH / CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE


Ülkemizde her 10 kadından birinde görülen vajinismus; cinsel ilişkiye girme denemelerinde hafif bir kasılmadan tüm vücutta bir kasılmaya, endişe, korku, tiksinme ve panik haline kadar uzanabilir.

GÜVENLİ İLİŞKİ

Sorun başta sadece kadındaymış gibi görünse de, vajinismus zamanla çiftin problemi haline gelir ve kişileri umutsuzluğa sürükler. Oysa vajinismusun cinsel terapi ile çözümü yüzde 100 mümkündür. Bunun için alanında uzman bir cinsel terapiste başvurmanız gereklidir. Her uzmanın tedavi şekli ve süresi birbirinden farklıdır. Hem hasta çift hem de terapist arasında karşılıklı güven ilişkisinin sağlanması çok önemlidir. Ancak vajinismus için her zaman cinsel terapi gerekmeyebilir, doğru bilgilenme ile problemin felsefesini anlayarak çözülebilir. Ülkemizdeki ilk ve tek vajinismus tedavi kitabı olan 'Vajinismusun Üstesinden Gelmek' adlı kitabımdaki egzersizleri sabırla uyguladığınızda bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Bu haber toplam 6222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.