1. HABERLER

  2. SORU & CEVAP

  3. Koruyucu Aile İçin Hangi Belgeler Gerekli

Koruyucu Aile İçin Hangi Belgeler Gerekli

Koruyucu Aile İçin Hangi Belgeler Gerekli? Başvuru merkezlerinin telefon ve diğer iletişim bilgileri nelerdir? İşte ayrıntılar...

A+A-

Koruyucu Aile İçin Hangi Belgeler Gerekli? Başvuru merkezlerinin telefon ve diğer iletişim bilgileri nelerdir? İşte ayrıntılar... 

  • T.C. kimlik numarası beyanı
  • Bir adet vesikalık fotoğraf
  • Öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı örneği
  • İş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belgenin onaylı örneği

Koruyucu aile olacak kişiler ve varsa birlikte yaşadığı kişilerden, çocuğun yüksek yararından hareketle; 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile millete ve devlete karşı suçlar, topluma karşı suçlar, kişilere karşı suçlar ile uluslararası suçlardan ve çocuklara yönelik işlenen istismar suçlarından mahkûm olmadığına dair adli sicil belgesi.

Varsa koruyucu aile birinci kademe, koruyucu aile ikinci kademe veya temel aile eğitimi belgesi veya belgelerinin onaylı örneği.

Koruyucu aile olacak kişiler ve varsa birlikte yaşadığı kişilerin, çocuğun bakımını, psiko-sosyal gelişimini ve eğitimini etkileyecek ya da çocuğa zarar verecek düzeyde fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalığının olmadığını gösteren, Devlet ya da üniversite hastanelerinin ilgili bölümlerinden alınan doktor raporu, gerekli görülmesi halinde kişinin sağlığına, devam eden hastalığına veya bağımlılığına ilişkin ayrıntılı rapor.

Kişilerin evli olması halinde her iki eş için de aynı belgeler istenir.

Koruyucu aile dosyası içinde yer alan belgeler, hiçbir şekilde başvurana iade edilmez.

Sosyal inceleme sürecinde tespit edilen durumlara ilişkin koruyucu aileyi tanımaya yönelik ihtiyaç duyulacak diğer belgeler de istenir.

Hizmet sürecinin devam ettiği her iki yılda bir ve koruyucu aileye yeni katılan her aile üyesi için doktor raporu ve adli sicil belgesi yenilenir. Tespit edilen duruma uygun işlem tesis edilir.

Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

Tel: 312 705 50 59

Faks: 312 705 50 60

Koruyucu Aile Birimi

Tel: 312 705 50 63  

Bu haber toplam 6319 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.