1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. V. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu

V. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu

V. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu 21-22 Ekim 2010 Mersin Üniversitesi, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenecek.

A+A-

V. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu 21-22 Ekim 2010 Mersin Üniversitesi, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenecek. Kongreyle ilgili düzenleme komitesi adına yapılan davet açıklamasında şu ayrıntıalra yer verildi:

DAVET MEKTUBU

Ülkemizin çeşitli üniversitelerindeki Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezleri’nin işbirliği ile düzenlenen Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu’nun beşincisi 21-22 Ekim 2010 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Yüksek öğrenimde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen tüm etkinliklere yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimlerin paylaşımı ile alanda çalışan uzmanlar arasında işbirliği ve eşgüdüm sağlamayı amaçlayan sempozyumun bu yılki temasını düzenleme kurulumuz ile birlikte “Üniversite PDR Merkezlerinde Güncel Uygulamalar ve Yönelimler” olarak belirledik.

Daha önce, sırasıyla Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversite ve Işık Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sempozyumlarla üniversite PDR merkezlerinin bilgi ve deneyim paylaşımları ile alanın gelişimine önemli katkılar sağlandığı inancındayız. Bu yıl da üniversite PDR Merkezlerinde çalışan uzmanlar, yükseköğrenim PDR hizmetleri üzerine yoğunlaşan araştırmacılar ve kendisini bu alanda geliştirmek isteyen öğrencilere ulaşarak, PDR merkezlerindeki güncel uygulamalar ve yönelimler üzerine yoğunlaşmak hedefindeyiz. Bu kapsamda sempozyumda, davetli bildiriler, serbest bildiriler, paneller, poster sunumları ve atölye çalışmalarına yer vereceğiz. 

Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz sempozyumda 2 temel yenilik gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Birincisi, üniversitelerimizdeki PDR Merkezlerinin tanıtımlarına da daha geniş yer vermek amacıyla, bu yıl sempozyuma katılacak tüm üniversite PDR merkezlerinin poster sunumlarını gerçekleştirebilecekleri bir ortam hazırlamaktayız. Dolayısıyla, merkezlerimizi tanıtan poster sunumlarınızı ısrarla bekliyoruz.

İkinci olarak, her sempozyumda, sunulan bildiri özetlerinin yayınlandığı kitapçıkların yanısıra, sempozyumda sunulan tam metin bildirilerinizin Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi'nde özel sayı olarak Haziran 2011 tarihinde (dergi yayın kurulunun özverili çalışmalarıyla) basımını gerçekleştireceğiz. Dergimizin 5. yılını doldurduğu bir dönemde yeni yayın formatı ve ingilizce geniş özet bölümleriyle basımı planlanan tam metin bildirileriniz için MEÜ Eğitim Fakültesi Dergisi'nin yayın kurallarını takip etmenizi öneririz.

Bildirilerinizin yanı sıra panel, konferans ve çalışma grubu önerilerinizi de bekliyoruz. Siz, değerli meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi üniversitemizde yapılacak olan V. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu’nda görmekten mutluluk duyacağız.

Üniversitelerimizin akademik takvimini ve Mersin’in iklim koşullarını dikkate alarak sempozyum tarihini 21-22 Ekim 2010 olarak belirledik. Umuyoruz ki, 23 Ekim 2010 tarihinde Mersin'e özgü ılık bir sonbahar günü içinde güzel paylaşımlarla geçireceğimiz sosyal programımızla birlikte anlamlı ve hoş bir birliktelik içinde olacağız. Elbette ki, sizlerin katılımı ve desteği ile.

Saygılarımızla.

Yrd. Doç. Dr. Cem Ali GİZİR

Sempozyum Düzenleme Kurulu Adına


GENEL BİLGİLER

Sempozyum Tarihi ve Yeri:

21-22 Ekim 2010
Mersin Üniversitesi, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi, Çiftlikköy-MERSİN

Bildiri Özeti Son Gönderme Tarihi:

01 Eylül 2010

Tam Metin Bildiri Son Gönderme Tarihi:

31 Aralık 2010

Tam Metin Bildirilerin Yayınlanma Tarihi ve Yeri:

Haziran 2011

MEÜ Eğitim Fakültesi Dergisi (Özel Sayı)

(Dergi yayın koşulları yerine getirildiği takdirde)

Sempozyum Dili:

Sempozyum Dili Türkçe'dir.

Kayıt ve Danışma:

Kayıt ve danışma masaları 21-22 Ekim 2010, 09:00-16:00 saatleri arasında açık olacaktır.

Kayıt Ücreti:

Kayıt ücreti, sempozyum bilimsel programına katılım, sempozyum özet kitapçığı, yaka kartı, katılım belgesi, öğle yemeği ve ikramları içerir.

Konaklama:

Katılımcılar konaklamak istedikleri otellerle ( Mersin HiltonSA, Taksim International Mersin, Sahil Martı Otel, Mersin Oteli, Otel Sultaşa, Suphi Öner Öğretmenevi, Devlet Su İşleri Misafirhanesi) ilgili rezarvasyon için bireysel olarak bağlantı kurmalıdır.

Davet Mektubu:

Kaydını tamamlamış olan sempozyum katılımcılarına eğer talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcıların bağlı bulunduğu kurumlardan izin alabilmesine yardımcı olmak amacı taşımakta olup, katılımcıya hiçbir maddi destek sağlamayacaktır.

Katılım Belgesi:

Kaydını yaptırmış tüm katılımcılara, sempozyum bitiminde (22 Ekim 2010) kayıt masasından dağıtılacaktır.


KONGRE İLETİŞİM

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Bu haber toplam 7437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.