1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. 21. Ulusal Psikoloji Kongresi

21. Ulusal Psikoloji Kongresi

Türk Psikologlar Derneği ve Doğuş Üniversitesi tarafından organize edilecek olan 21. Ulusal Psikoloji Kongresi 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

A+A-

Doğuş Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı 21. Ulusal Psikoloji Kongresi 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Kongreyle ilgili kongre başkanı ve konngre onursal başkanı tarafından yayımlanan davet mektuplarında şu ifadelere yer verildi.

KONGRE BAŞKANININ DAVET MEKTUBU

Değerli Psikoloji Bilim İnsanları,

Sizleri Türk Psikologlar Derneği ve Doğuş Üniversitesi tarafından 13-16 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 21. Ulusal Psikoloji Kongresi’ne (21. UPK) davet etmekten onur duymaktayız.

Pandemi sonrasında düzenlenen ilk ulusal kongre olması nedeniyle, bu etkinliğe yüksek sayıda katılımın gerçekleşeceğini tahmin etmek hiç de zor değil. 21. UPK değerli bilim insanlarının alandaki en yeni gelişme ve çalışmaları sunacağı bir bilimsel etkinlik olacaktır.

"UPK ANTİK PSİŞEDEN BİLİŞSEL SİNİRBİLİME"  temasıyla ilan edilen kongremizde bilişsel psikoloji, gelişim psikolojisi, sosyal psikoloji, klinik psikoloji, endüstri ve örgüt psikolojisi gibi temel ve uygulamalı alanlar ile psikoloji ve beyni ilişkilendiren nöropsikoloji ve bilişsel nörobilim alanlarında konferans, sözlü bildirim, poster bildirisi ve paneller yer alacaktır.

Kongremizde buluşmak dileğiyle…

Kongre Başkanı
Psk. Dr. Barkan ESKİİLİ


GENEL BİLGİLER VE ÖNEMLİ TARİHLER

ANTİK PSİŞEDEN BİLİŞSEL SİNİRBİLİME

KONGRE TARİHİ

13 – 16 EKİM 2022

KONGREYİ DÜZENLEYEN

Doğuş Üniversitesi (DOU), Türk Psikologlar Derneği (TPD)

KONGRE YERİ

Doğuş Üniversitesi, Çengelköy Yerleşkesi
Bahçelievler, Bosna Bulvarı No:140, 34680 Üsküdar/İstanbul
444 7 997

ÖNEMLİ TARİHLER

  • Sempozyum ve Panel Önerileri Başlangıç Tarihi: 01.07.2022
  • Sempozyum ve Panel Önerileri Son Tarih: 23.09.2022
  • Bildiri Özet Kabul Başlangıç Tarihi: 01.07.2022
  • Bildiri Özet Kabul Son Tarihi: 23.09.2022
  • Bildiri özetleri ve bildiri kabullerinin internetten yayınlanması: 26.09.2022

KONGRE ONURSAL BAŞKANININ MESAJI

Meslek ve bilim alanı olarak ülkemizde de bir yükselen yıldız olan psikolojinin önde gelen bilimsel toplantısı, geleneksel olarak iki yılda bir Türk Psikologlar Derneği’nin himayesinde düzenlenen ulusal kongredir. İlk Ulusal Psikoloji Kongresi 1981 yılında Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde İzmir’de yapılmıştır. İzleyen kongrelerin büyük bölümü Ege, Boğaziçi, Hacettepe, Orta Doğu Teknik, Mersin ve Uludağ gibi devlet üniversitelerinde, üçü TED, İstanbul Bilgi ve Gediz gibi vakıf üniversitelerinde yapılmıştır.  

TED Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara’da yapılan 20. Ulusal Psikoloji Kongresi dizinin maalesef son kongresi olmuştur. Bütün dünyayı etkileyen pandemi, 1981-2018 aralığında sistematik olarak gerçekleştirilmiş olan ulusal kongrelere ara verilmesini zorunlu kılmıştı. Ancak COVİD-19 etkisinin azalmaya başlamasıyla birlikte, toplantıların; sanal, hibrit ya da harmanlanmış ortamlardan yüz yüze iletişimin yapıldığı çevrimdışı ortamlara taşınması artık mümkün hale gelmiştir.  

Doğuş Üniversitesi olarak yüz yüze gerçekleştireceğimiz 21. Ulusal Psikoloji Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan, bir vakıf üniversitesi olarak mutlu ve gururluyuz.  

Son yıllarda yapılan ulusal kongrelerin her birinin, psikolojinin güncel durumunu temsil eden bir teması vardır. 21 Ulusal Psikoloji Kongresinin teması, psikoloji biliminin çağdaş paradigması olan bilişsel sinirbilim; tema ifadesi ise, “Antik Psişeden Bilişsel Sinirbilime”dir. Bu tema psikoloji tarihinin bir özetidir. Felsefe ile başlayan bu tarihsel süreçteki kilometre taşları; psikolojinin pozitif bilim olması, klasik ekollerce benimsenen paradigmalar nedeniyle, psikoloji biliminin evrimsel (örn., işlevselcilik) ya da devrimsel (örn., bilişselcilik) değişiklikler geçirmesi; son noktada da, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilişsel sinirbilim ve, bu bağlamda, nöropsikoloji gibi disiplinler-arası alanların etkinlik kazanmasıdır.  

21. Ulusal Psikoloji Kongresi, daha öncekilerde de olduğu gibi, ülkemizin her köşesinden gelen akademisyen ve uygulamacı psikologları bir araya getirecek, bilgi alışverişinin yapıldığı ve sosyal ilişkilerin perçinlendiği bir ortam sağlayacaktır. Psikologlar arasında uzunca bir süreden sonra gerçekleşecek olan yüz yüze iletişim, 21. Kongre’nin dinamizmine ve verimliliğine ayrı bir boyut kazandıracaktır.  

Türk Psikologlar Derneği himayesinde gerçekleştireceğimiz 21. Ulusal Psikoloji Kongresi’nde buluşmak üzere sevgi ve saygılarımla.  

Prof. Dr. Sirel Karakaş 
Onursal Başkan

 

Bu haber toplam 5628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.