1. HABERLER

  2. DUYURULAR

  3. Uzman Erbaşlık Sınavı Mülakat Şartları

Uzman Erbaşlık Sınavı Mülakat Şartları

KKK resmi internet sitesinde 2009 yılı 3’üncü dönem uzman erbaş temin faaliyeti kapsamında başvurusu kabul edilen adayların gireceği mülakat sınavı ile ilgili bir duyuru yayımlandı.

A+A-

KKK resmi internet sitesinde 2009 yılı 3’üncü dönem uzman erbaş temin faaliyeti kapsamında başvurusu kabul edilen adayların gireceği mülakat sınavı ile ilgili bir duyuru yayımlandı.Söz konusu duyurunun ayrıntıları şöyle:


KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ TEMİNİ KAPSAMINDA 22 KASIM 2009 TARİHİNDE İCRA EDİLEN YAZILI SINAV SONUÇLARI İLE

08 ARALIK 2009 – 06 OCAK 2010 TARİHLERİ ARASINDA İCRA EDİLECEK OLAN

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ, FİZİKİ KABİLİYET YETERLİLİK TESTİ VE MÜLAKAT

SINAVI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. ÖN SAĞLIK KONTROLÜ VE BEDENİ YETERLİLİK TESTİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR:

a. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Kabiliyet Yeterlilik Testi için, isimlerinin hizasında belirtilen tarihlerde saat 08.00’da Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (ETİMESGUT/ANKARA ) adresinde hazır bulunacaklardır.

b. Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzunda Temini Yapılacak Sınıf ve Branşların yer aldığı Tablo-1’de belirtilen branşları tercih eden adaylarda aranan nitelikler, adaylardan istenen  belgelerin incelenmesi suretiyle kontrol edilecektir. Adayların askerlik hizmetlerini       Tablo-1’de belirtilen kuvvet ve branşlarda yapıp yapmadıkları, terhis olanların terhis belgelerinden veya askerliği devam edenlerin nitelik belgelerinden, kontrol edilecektir.  

c.  Adaylar beraberinde spor kıyafeti, şort, spor ayakkabısı, mürekkepli ve kurşun kalem, silgi ve 2’nci maddede ayrıntısı belirtilen belgeleri getireceklerdir.

ç. Adaylar, ön sağlık kontrolü ve fiziki kabiliyet yeterlilik testine kendilerine tahsis edilen tarihlerde katılacaklardır. Farklı tarihlerde gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

d. İstenilen belgeleri belirtilen zamanda getirmeyen veya eksik getiren adaylar, sınavlara kabul edilmeyecek ve bu adaylar adaylık haklarını kaybedeceklerdir.

2. ADAYLARIN İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI SINAVLARI İÇİN GETİRECEKLERİ BELGELER:

a. İkinci seçim aşaması sınavlarına çağrılan adaylar aşağıda belirtilen belgeleri Aday Bilgi Formu üstte olacak şekilde yarım kapaklı pembe karton dosyaya takılı olarak getireceklerdir. Belgeler şeffaf poşetlere konulmayacaktır. Dosyanın kapağına kurşun kalem ile aday numarası, adı, soyadı ve tercih ettiği sınıf/branşı (Piyade Komando, İstihkam, Muhabere, Topçu vb.) yazılacaktır.

(1) Uzman Erbaş Aday Bilgi Formu (TABLO–5): Adaylar tarafından internetten (aşağıda linki verilen) ilgili sayfa indirilerek doldurulacak ve onaylatılacaktır. 12 yaş ve daha büyük olan kardeşlerin fotoğrafları yapıştırılacak, ad ve soyadları fotoğrafların altına/yanına görünecek şekilde yazılacaktır.

          (2) Nitelik Belgesi (Kapalı ve Mühürlü Zarf içinde): Halen silah altında bulunan adaylar için   KKY 51-3(B) Uzman Erbaş Yönergesi EK-Ç’ye göre tanzim edilen nitelik belgesi kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacak ve nitelik belgesine adayın kuvveti, sınıfı ve branşı da yazılacaktır. Açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. Nitelik belgesi ile ilgili açıklamalar aşağıdaki linkte belirtilmiştir.        

          (3) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Adayın kendisine ait nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi, anne , baba (vefat edenler hariç) ve evli ise eşine ait fotoğraflı nüfus cüzdanının yetkili makamlarca (noter, nüfus müdürlüğü, muhtar veya birlik komutanlığınca) onaylanmış fotokopisi (Nüfus cüzdan sureti ve nüfus kayıt örneği kabul edilmez).

          (4) Lise Diploması: Lise diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi veya noter onaylı sureti ve bir adet fotokopisi (lise diploması kayıp belgesi alanlar, öğrenim aşamalarını gösteren bilgiyi içerecek şekilde okul müdürlüğüne onaylatarak getireceklerdir.) Yüksek okul mezunları için lise diploması ile mezun olduğu yüksek okul diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi veya noter onaylı sureti ve bir adet fotokopisi yada  okul onaylı sureti (Onaysız fotokopi kabul edilmez).

          (5)  Terhis Belgesi: Askerlik hizmetini bitirenler için terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisi Askerlik Şubelerinden onaylatılacaktır (Onaysız fotokopi kabul edilmez).

          (6) Adli Sicil Belgeleri: Adayın kendisine ait son bir ay içerisinde Cumhuriyet Savcılığından veya Adli Sicil Müdürlüklerinden alınmış Adli Sicil Belgesi (Adli Sicil Belgesinde sabıka kaydı bulunanlar , ilgili mahkeme kararının fotokopisini de getireceklerdir.)

          (7)  Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Son üç ay içerisinde alınmış baba, anne, kardeşlerini ve evli ise , eş ve çocuklarını da gösteren kendisine ait “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”.

          (8) Varsa ehliyet, askeri ehliyet, bonservis, başarı belgesi asılları ve fotokopileri.

          (9) Bir adet adaya ait 4,5x6 cm ebadında fotoğraf.

     b. Yukarıda açıklanan belgelere ilave olarak bir zarfa konularak mülakat sınavı için getirilecek belgeler:

         (1) Adayın en son halini gösterir 4,5 x 6 cm. ebadında 13 adet fotoğraf (polaraid olmayacaktır). Fotoğrafların arka tarafına adayın, aday numarası, adı-soyadı tükenmez kalemle yazılacaktır.

         (2) Adayın kendisine ait yetkili makamlarca  (noter, nüfus müdürlüğü, muhtar veya birlik komutanlığınca) onaylanmış 3 adet fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi veya nüfus cüzdan sureti.

         (3)  Aday hakkında bilgi verecek birinci derece akrabası ve işvereni olmayan 3 kişinin adı, soyadı, mesleği, iş adresi veya ev adresi ve telefon bilgileri.

3. UZMAN ERBAŞ TEMİNİ İLE İLGİLİ İKİNCİ AŞAMA SINAVLARINA AİT HUSUSLAR:

     a. Ön sağlık kontrolü ve fiziki kabiliyet yeterlilik testinde başarılı olan adaylar isimlerinin hizasında belirtilen tarihlerde, K.K.PERSONEL TEMİN MERKEZ KOMUTANLIĞI (CEBECİ/ANKARA)'nda mülakata tabi tutulacaklardır.

     b. Fiziki Kabiliyet Yeterlilik Testlerine katılacak adaylar herhangi bir sağlık sorununun olmadığını beyan ve kabul etmiş sayılacaklar ve sınavlar süresince meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk tamamen adayların kendilerine ait olacaktır.                  

     c. Sınavlarda başarılı olan adayların sınav sonuçları 12 Ocak 2010 tarihinde www.kkk.tsk.tr adresinden duyurulacaktır. Adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır.

     ç. İKİNCİ AŞAMA SINAVLARI İÇİN YOLA ÇIKMADAN ÖNCE SINAV İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI TEKRAR OKUYUNUZ VE SINAV TARİHLERİNİ MUTLAKA BİR KEZ DAHA KONTROL EDİNİZ. 

Temini Yapılacak Sınıf ve Branşlara Ait Aranacak Niteliklere (Tablo-1)  Ulaşmak için tıklayınız…

Boy ve Kilo Oranları Nomogramına (Tablo-2) Ulaşmak için tıklayınız…

Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi İçin Komando Haricindeki Sınıf ve Branşlara Ait Standartlara (Tablo-3) Ulaşmak için tıklayınız…

Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testi İçin Komando Branşına Ait Standartlara (Tablo-4) Ulaşmak için tıklayınız…

Uzman Erbaş Aday Bilgi Formuna (Tablo-5) Ulaşmak için tıklayınız…

Uzman Erbaş Olacaklar İçin Nitelik Belgesi (Tablo-6) Ulaşmak için tıklayınız…

Uzman Erbaş Adaylarının Yazılı Sınav Sonuçları İle Ön Sağlık Kontrolü, Fkyt ve Mülakat Tarihlerini Görmek için tıklayınız…

Bu haber toplam 23341 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum