1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Üstün Dökmen Başörtülü Psikologları Hedef Aldı

Üstün Dökmen Başörtülü Psikologları Hedef Aldı

Prof. Dr. Üstün Dökmen başörtülü psikolog ve psikiyatristler hakkında skandal ifadeler kullandı... Danışanlarıyla empati kuramayacaklarını gerekçe göstererek başörtülüleri tekrar hedef aldı.

A+A-

Başörtülü öğretmenleri hedef alan Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kez de başörtülü psikolog ve psikiyatristler hakkında skandal ifadeler kullandı. Danışanlarıyla empati kuramayacaklarını söyleyecek kadar başörtüsü düşmanı olan Dökmen, "Nötr olmaları gerekiyor. Empati kurmalılar" dedi. Dökmen'in bu faşist söylemleri sosyal medyada da büyük tepki çekti...
Daha önce başörtülü öğretmenlerle ilgili skandal ifadeler kullanan Prof. Dr. Üstün Dökmen, bu kez de başörtülü psikolog ve psikiyatristlerin danışanlarıyla empati kuramayacağını iddia ederek büyük bir skandala imza attı. Bu şekilde psikolog ve psikiyatristlik yapanları "meslek etiğine aykırı" davranmakla suçlayan Prof. Dr. Dökmen'e sosyal medyada büyük tepki geldi..
Daha önce de aynı tarzda yaptığı açıklamalarıyla tepki çeken Dökmen, katıldığı programda şu ifadeleri kullandı;

ÜSTÜN DÖKMEN: BAŞÖRTÜLÜ PSİKOLOG MESLEK ETİĞİNE AYKIRIDIR

"Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakime savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır".

Prof. Dr. Üstün Dökmen, başörtülü kadınların empati yapamayacaklarını öne sürerek psikolog ve psikiyatr olmamaları gerektiğini savundu. Başörtüsüyle empati yapma arasında ilişki kurarak skandal sözlere imza atan Dökmen'in üç yıl önce yaptığı açıklama ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda yine başörtüsü üzerinden kadınları hedef alan ve rehberlik öğretmeninin başörtülü olmaması gerektiğini savunan Dökmen, "Meslek icra edilirken 'İnşallah, maşallah, hayırlısıyla' gibi cümleler sarf edilmemelidir" ifadelerine yer vermişti.

"İNŞALLAH, MAŞALLAH GİBİ CÜMLELER SARF EDİLMEMELİDİR"

“Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz. Meslek icra edilirken ‘İnşallah, Maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler sarf edilmemelidir" ifadelerini kullanan Dökmen, o dönem de büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.


TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİNDEN TEPKİ


tpd-002.jpg


Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı programda, "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" ifadelerini kullandı. 



Hadise'nin eşi Mehmet Dinçerler, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, "Başörtülü psikolog olmaz" ifadelerine tepki gösterdi. Dinçerler, "Ulan bir bitmediniz. Sizin düşünceleriniz de insan etiğine aykırı" dedi.

Ünlü şarkıcı Hadise'nin eşi Mehmet Dinçerler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanarak, Dökmen'e tepki gösterdi: 

"Ulan bir bitmediniz……..

Sizin düşünceleriniz de “insan etiğine” aykırı." 

Bu haber toplam 5073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.