1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye’de corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 277 oldu

Türkiye’de corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 277 oldu

Türkiye’de corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 63 artarak 277 olurken toplam vaka sayısı da 15 bin 679’a yükseldi.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrattin Koca corona virüsün 81 ile yayıldığını açıkladı. İstanbul 8 bin 882 vaka ile virüsün en çok görüldüğü şehir. Bakan Koca 601 sağlık çalışanının Covid-19’a yakalandığını belirtirken sosyal mesafe ve izolasyon çağrısını yineledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bugünkü toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. 

Bakan Koca hem corona virüste rakamlara ilişkin bilgi verdi hem salgınla mücadele kapsamında izolasyon çağrısı yaptı. 

CAN KAYBI 277'YE VAKA SAYISI 15 BİN 679'A YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Türkiye'de can kaybının son 24 saatte 63 artarak 277'ye yükseldiğini aktardı. 14 bin 396 yeni test yapılırken 2 bin 148 kişinin daha corona virüs salgınına yakalandığı tespit edildi. 

İlk vakanın açıklandığı 10 Mart tarihiden bu yana Türkiye genelindeki toplam vaka sayısı da 15 bin 679'a yükselmiş oldu. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının ise 979 olduğu, şimdiye kadar 333 kişinin de tedavi edilerek taburcu edildiği bildirildi. 

CORONA VİRÜS 81 İLE YAYILDI

Fahrettin Koca bugünkü toplantısında ilk defa illere dair bilgileri de paylaştı. Bakan Koca 1 Nisan 2020 itibariyle Covid-19'un 81 ile yayıldığını söyledi. En fazla vakanın görüldüğü şehir ise İstanbul. 

İstanbul 8 bin 882 vakayla Türkiye genelindeki toplam vaka sayısının yüzde 60'ının görüldüğü il. İstanbul'u 853 vakayla İzmir, 712 vakayla Ankara takip ediyor. 

EN FAZLA ÖLÜM DE İSTANBUL'DA 

Salgında en fazla vakanın görüldüğü İstanbul aynı zamanda en fazla kaybının yaşandığı yer. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre 277 ölümün 117'si İstanbul'da gerçekleşti. Bu rakamlar toplam can kaybının yüzde 40'ının İstanbul'da yaşandığına işaret ediyor. 

Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük kenti İstanbul'un ardından İzmir'de 18, Kocaeli'de 8, Ankara'da 7, Konya'da 7, Zonguldak'ta 5, Trabzon'da 5, Balıkesir'de 5, Adana'da 3, Sakarya'da ise 3 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

601 SAĞLIK ÇALIŞANI CORONA VİRÜSE YAKALANDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 10 Mart tarihinde pandemi ilan edilen Covid-19 salgınından en çok etkilenen grup sağlık çalışanları. 

Bakan Koca basın toplantısında sağlık çalışanlarına ilişkin bilgileri de paylaştı. 

Fahrettin Koca Türkiye genelinde 601 sağlık çalışanının corona virüse yakalandığını ifade etti. DSÖ Avrupa Direktörü kıtada corona virüse yakalananların yüzde 10'unun sağlık çalışanı olduğunu ifade etmişti. 

Sağlık Bakanı ayrıca hayatını kaybeden Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu için başsağlığı diledi. 

VEFAT EDENLERİN YÜZDE 80'E YAKINI 60 YAŞIN ÜSTÜNDE 

Bakan Koca, "Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 79,5'u 60 üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 75'i 60 yaşın üstünde.

Hayatını kaybeden vatanlaşlarımızın yüzde 69'u tansiyon hastası. Yoğun bakımda olanların yüzde 63'ü tansiyon hastası olduğunu görüyoruz" dedi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Corona virüs salgınında dünyada gelinen nokta olayın başlangıç günlerini unutturdu. Çin'de başlayan olay bütün dünyayı etkilemiş durumda. Hiç kimse bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz.

Bu eski dünya değil bu sürdüregeldiğimiz hayat değil. Haberler artık eskiye benzemiyor. İnsanlık ortak düşmana karşı savaşıyor. Dayanışma şimdi izolasyonla gerçekleşiyor. 

Mücadele en büyük silahımız izolasyon. Tıp temastan kaçın araya mesafe koy diyor. İzolasyon mücadelenin gerekli şartıdır. Hedefimiz en az can kaybıyla bu savaştan çıkmaktır.

Umredeki vatandaşlarımızla ve yurtdışından gelen öğrencilerle ilgili Bilim Kurulu olarak şöyle bir karar almıştık. Pozitif olanlar hastaneye, semptom gösterenler hastaneye negatif çıkanlar ve semptom göstermeyenler ise onay formuyla evde izolasyonlarının uygun olduğuna karar verildi.

Eğer gerçekten ciddi bir şekilde kendimizi izole edebilirsek ve teması minimalize edebilirsek bu tabloyu tersine çevirebiliriz. 

Son bir haftada 4 milyon adet N95 maske dağıtıldı. Yoğun bakımlardaki doluluk oranımız yüzde 63. İstanbul'da servis doluluk oranı yüzde 58'de.

Bu haber toplam 4105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.