1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer artışı devam ediyor

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer artışı devam ediyor

Türk Lirası’nın ABD doları karşısında bugünkü değer artışı yüzde 12,33’ü geçti. Dolar/TL kuru TSİ 11:20 itibarıyla yüzde 10,94 düşerek 10,72’ye geriledi. Euro/TL 12,1, sterlin/TL ise 14,33 seviyelerinde.

A+A-

Piyasalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomik tedbirlerini benimsemeye başladı. Dolar, gün içinde 10 lira sınırına kadar gerilerken, Türk Lirası 4 günde yüzde 42 civarında değer kazancı yaşadı. Euro ve gram altında da düşüş devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar kurunun iyi yerlerde dengeye geleceğini belirtti. İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer ve ALB Forex Araştırma Müdürü Emre Çayırlı piyasalarda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı ekonomik tedbirler büyük yankı uyandırdı. Piyasalar ve iş dünyası tarafından büyük destek gören tedbirlerle birlikte döviz kurlarında sert düşüşler meydana geldi. Dolar ve Euro'da yüzde 42'ye varan kayıplar görülürken Altın fiyatları da düşüşe geçti. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ın da devreye girmesiyle döviz kurlarındaki düşüşün dengeye ulaşması bekleniyor. Uzmanlar, yeni ekonomi modeli hayata geçmeye başladıkça piyasanın dengeye gelebileceğini değerlendirirken; Dolar/TL’de 11.40 – 13.60 TL arasında daha dengeli bir kur hareketini izlemenin mümkün olduğunu belirtiyor. 

Piyasalarda Türk Lirası rüzgarı esiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbir paketiyle birlikte kurlarda dengeye gelme çabası sürüyor. Dolar kuru bugün 10.2360 lira, Euro ise 11.6290 liraya kadar düştü. Böylece son bir ayın en düşük seviyesine gerilerken; dolar, Euro ve gram altında günlük bazda yaklaşık olarak yüzde 15 düşüş gerçekleşmiş oldu.

BAKAN NEBATİ: KUR İYİ BİR YERLERDE DENGEYE GELECEKTİR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önceki gün TL’ye teşvik paketiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir. Türkiye tarihi fırsatı değerlendirecek” dedi.
 

Bu haber toplam 5423 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.