1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Terapi Ofisleri Milyarderlerin İlgisini Çekiyor

Terapi Ofisleri Milyarderlerin İlgisini Çekiyor

Psikiyatristler ve psikologlar çalışmalarını ve faaliyetlerini genellikle kendi özel ofislerinde yürütürler. Ancak ABD başta olmak üzere terapiye yönelen milyonlarca insan yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

A+A-

Aktüel Psikoloji / Haber Merkezi


Bir analitik firması olan CB Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, yatırımcılar geçen yıl dünya çapında ruh sağlığı teknolojisi girişimlerine 2020'ye göre %139 artışla 5.5 milyar dolar yatırım yaptı.

Milyonlarca Amerikalının Terapiye Yönelmesi Yatırımcıların Dikkatini Çekiyor

Psikiyatristler ve psikologlar çalışmalarını ve faaliyetlerini genellikle kendi özel ofislerinde yürütürler. Ancak ABD başta olmak üzere terapiye yönelen milyonlarca insan yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. 

Girişimci kapitalistler ve özel sermaye şirketleri, psikoloji ofisleri, psikiyatri klinikleri, çevrimiçi terapi için telesağlık platformları, yeni ilaçlar, meditasyon uygulamaları ve diğer dijital araçlar dahil olmak üzere ruh sağlığı işletmelerine milyarlarca dolar akıtıyor. Cerebral Inc. ve BetterUp Inc. dahil olmak üzere dokuz ruh sağlığı gişletmesi geçen yıl 1 milyar doları aşan astronomik değerlemelere ulaştı.

Bankacılar, danışmanlar ve yatırımcılara göre, karantinalar ve Kovid-19 pandemisinin artan ölü sayısının bir sonucu olarak çok sayıda insan keder, endişe ve yalnızlıktan yakınmaya başladı. Bu yakınmaların bir sonucu olarak psikoterapi hizmetlerine olan talep artıyor ve bu da sektöre yönelik yatırımları cazip hale getiriyor. ABD ve batılı ülkelerde Sağlık alanında hizmet sunan sigorta şirketlerinin ruh sağlığı hizmetleri için geçmişte olduğundan daha yüksek ücretler ödemesi ve sanal platformların klinisyenlerin uzaktan bakım sağlamasını kolaylaştırması nedeniyle sektörün daha cazip hale geldiği ifade ediliyor.

Davranışsal sağlık sektörüne odaklanan bir birleşme ve satın alma şirketi olan Mertz Taggart'ın yönetici ortağı Kevin Taggart, "Covid'den beri ihtiyaç tavan yaptı" dedi. “Çalıştığımız her ruh sağlığı şirketi oldukça meşgul. Birçoğunun bekleme listeleri var ve randevular haftalar sonrasına veriliyor.” 

Dünya Sağlık Örgütü Mart ayında yaptığı açıklamada, pandeminin ilk yılında anksiyete ve depresyon prevalansının %25 arttığı ifade edilmişti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, Amerikalıların yaklaşık üçte biri anksiyete veya depresyon belirtileri bildiriyor.

Mertz Taggart'a göre davranışsal sağlık satın almalarının sayısı 2021'de bir önceki yıla göre %35'ten fazla artışla 153'e yükseldi ve bunlardan 123'ü özel sermaye firmalarını içeriyordu. Bu yılın ilk çeyreğinde, 30'u PE firmalarının dahil olduğu 41 satın alma gerçekleşti.

Akıl sağlığına zorlama riskler taşır. Bir özel sermaye şirketi acelesi, potansiyel karları azaltarak, uygulamalar için fiyatları daha yükseğe gönderebilir. Hastalar ve klinisyenler için bir risk, yeni sahiplerin, belki de klinisyenleri kaldırabileceklerinden daha fazla hasta görmeye zorlayarak, sonuçlardan ziyade kârlara odaklanabilmesidir. Bakım daha az kişisel ve özel hale gelirse, hasta bakımı da zarar görebilir.

Çevrimiçi akıl sağlığı şirketi Cerebral ve diğer telesağlık girişimleri, reçeteleme uygulamaları konusunda incelemelerle karşı karşıya kalmaya başladı. Wall Street Journal, Cerebral hemşirelerinden bazılarının uyarıcı reçete yazma konusunda baskı hissettiklerini bildirdi. Geçen hafta, Cerebral, yeni hastalarda DEHB'yi tedavi etmek için Adderall gibi kontrollü maddelerin reçete edilmesini durduracağını söyledi. Geçen yıl, Cerebral 4.8 milyar dolarlık bir değerleme kaydetti.

Bir analitik firması olan CB Insights tarafından hazırlanan bir rapora göre, yatırımcılar geçen yıl dünya çapında ruh sağlığı teknolojisi girişimlerine 2020'ye göre %139 artışla 5.5 milyar dolar akıttı. Bunun 4,5 milyar doları ABD şirketlerine harcandı. Danışanları klinisyenlerle buluşturan SonderMind gibi platformlardan Calm gibi meditasyon uygulamalarına kadar çeşitlilik yeni uygulamalar faaliyete başladı.

Girişimci bir şirket olan General Catalyst, geçen yıl 150 milyon dolar toplayan SonderMind de dahil olmak üzere son zamanlarda benzer faaliyetler sunan 10 şirkete yatırım yaptı. General Catalyst geçen ay, sanal ve yüz yüze bilişsel sağlık ve bağımlılık desteği sağlayan Eleanor Health için 50 milyon dolarlık bir finansman girişimine öncülük etti.

General Catalyst'in genel müdürü Holly Maloney, yatırımcıların ve ödeme yapanların artan ilgisinin daha fazla girişimciyi cezbettiğini söyledi. "Bu bir volan," dedi. "İnsanlar, kendilerine fon sağlamada ilgi olduğunu bildikleri şirketlere başlamak istiyor."

Son dönemde sektöre yapılan başarılı yatırımlar da ilgiyi ateşledi. Bay Taggart, Boston'da bir özel sermaye şirketi olan Summit Partners'ın 2017 yılında küçük psikiyatri ve psikoloji ofisleri satın almak için birleşme ve satın alma firmasına başvurduğunu söyledi. O zaman, fikir riskli görünüyordu. “Bütün bunları nasıl idare edeceksiniz?” diye düşündüm. ”

Summit, LifeStance'ı destekleyerek büyümesine ve ülkenin en büyük ayakta tedavi gören ruh sağlığı şirketlerinden biri olmasına yardımcı oldu. Mayıs 2020'de TPG Inc. ve yatırımcıları LifeStance'ın çoğunluk hissesini satın alarak şirkete 1 milyar doların üzerinde değer biçti. LifeStance geçen yıl halka açıldı.

Bu yılın başlarında Kelso & Company, bir başka klinik operatörü olan Refresh Mental Health'i UnitedHealth Group Inc.'in Optum birimine sattı. Ancak satışa ait mali şartlar kamuoyuna açıklanmadı.

Kaynak: WSJ (Traslate aracılığıyla otomotik olarak çevirilmiştir.) Özgün içerik için 

https://www.penews.com/articles/buyout-firms-and-venture-capitalists-pile-into-mental-health-clinics-and-therapy-startups-20220510 

Bu haber toplam 5630 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.