1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Suça sürüklenen çocuklar sempozyumu

Suça sürüklenen çocuklar sempozyumu

Diyarbakır'da suça sürüklenen ve mağdur çocuklar konusunun ele alınacağı bir sempozyum düzenlenecek

A+A-

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Valiliğin himayesinde, Dicle Üniversitesi, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle ''Suça Sürüklenen ve Mağdur Çocuklar Uluslararası Sempozyumu''nun düzenleneceği bildirildi.

Sempozyumun 27-28 Mayısta Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde yapılacağı belirtilen açıklamada, sempozyumda risk altında bulunan ve suça sürüklenen çocuklara ilişkin konuların 4 ana başlıkta ele alınacağını kaydedildi.

Sempozyumun, ''suça sürüklenen ve mağdur çocuklar olgusuna genel bakış'', ''suça sürüklenen ve mağdur çocuklar olgusuna psikolojik ve sosyolojik yaklaşım'', ''suça sürüklenen ve mağdur çocuklar olgusuna polisiye ve yargısal bakış, ''suça sürüklenen ve mağdur çocuklar olgusuna çözümsel yaklaşımlar'' konularında yapılacağı aktarılan açıklamada, bu olgunun, uzman eğitim, sağlık, sosyal hizmet, hukuk ve emniyet kurumları tarafından irdeleneceğini belirtildi.

Sorunun iyi tanımlanmasının çözüm bulmayı kolaylaştıracağı bildirilen açıklama, şöyle devam etti:

''Çocuğunu ihmal eden geleceğini imha eder düşüncesiyle çok taraflı bir konu olan çocuk suçluluğu ve mağduriyeti üzerine sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda, suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanan yaptırımlar ve çocukların tekrar topluma kazandırılmaları için yargı ve emniyet kurumlarının yürüttüğü uygulamalar değerlendirilecek. Suça sürüklenen çocuklar hakkında Türkiye'de ve yurt dışında uygulanan polisiye ve yargısal yaklaşımlar tartışılacak. Suça sürüklenen ve mağdur çocuklar alanında çalışan meslek gruplarının getirdiği çözüm önerileri tartışılacak. Bu konuda, eğitim, sağlık, sosyal hizmet, emniyet ve yargı kurumlarının nasıl bir rol üstlenmesi gerektiği, şimdiye kadar yapılan uygulamaların ne tür sonuçlar verdiği ve gelecekte hangi uygulamaların hayata geçirilmesinin faydalı olabileceği gibi konular ele alınacak.

Sempozyumun temel amacı, risk altına bulunan ve suça sürüklenen çocukların tekrar topluma kazandırılması ve kurumların bu konuda çok fonksiyonlu işbirliğini tesis edebilmeyi sağlamaktır.''

AA

Bu haber toplam 7846 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.