1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Şizofren Yakınlarına Destek Merkezi

Şizofren Yakınlarına Destek Merkezi

Bursa Sağlık Müdürlüğü, psikolojik rahatsızlığı bulunanlar ile şizofren hastaları ve yakınlarına hizmet verecek merkez kuruyor.

A+A-

 

ÖNCELİK ANNELERE

Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bu tür hastalıkların en çok annelerin sağlığını bozduğunu belirterek, anneler başta olmak üzere ailelere sahip çıkacaklarını söyledi.

Dr. Akan, bu insanlara sosyal destek sağlamak gerektiğini kaydetti. Ailelere sahip çıkacaklarını dile getiren Dr. Akan, bu amaçla bir merkez kuracaklarını vurguladı. Akan, şu bilgileri verdi: "Evinde ruh hastası, şizofren hastası olan aileler var. Pek çok aile ve anne bu çocuklara bakmak adına perişan olmuş durumda. Öyle bir noktaya gelmişler ki kimseleri yok. Biz şimdi 'Toplum Temelli Sağlık Hizmetleri' diye bir şube üzerinde çalışıyoruz. O anneye sahip çıkacağız. Bir merkez yapacağız. Bu tür çocuklara sahip aileleri alacağız, onlara sahip çıkacağız. Çocuğu tedavi etmeye çalışacağız. Ama aynı zamanda anneye destek olacağız. Çünkü hastalık sürecinde anneyi, babayı evde başka çocuk varsa onu da kaybediyoruz. Herkesin psikolojisi bozulabiliyor." Yapılacak merkezle aileyi kazanacaklarını ifade eden Akan, "Bursa'da çok sayıda şizofren hasta olduğunu biliyoruz. Bunlara destek vereceğiz. Ailelere destek olacağız. Bu kanayan yaraya bakmamız lazım, bunu bir an önce gerçekleştirmemiz lazım." diye konuştu.

Zaman

 

Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.