1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. SAÜEAH'ta "MS ile yaşamak ve psikolojik destek" konferansı

SAÜEAH'ta "MS ile yaşamak ve psikolojik destek" konferansı

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  ‘Multipl Skleroz (MS) Hasta Okulu’nda MS ile yaşamak ve psikolojik destek’ konulu konferans düzenlenecek.

A+A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi SAÜEAH Konferans Salonu’nda yapılacak olan konferans, 1 Şubat 2020 Cumartesi günü Saat:14.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek.

Konferansa konuşmacı olarak, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Tunç ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Nagehan Gül Doğan katılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Tunç, "MS hastalığı bağışıklık sistemini ilgilendiren bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Oluşum mekanizmaları henüz tam olarak aydınlatılamamış olsa da çevresel, genetik ve bağışıklık sistemi ile ilgili faktörlerin rol oynadığı kompleks bir hastalıktır. Tüm dünyada yaklaşık 2.5 milyon, ülkemizde 70 bini aşkın MS hastası olduğu düşünülmektedir. Hastalığa 20-40 yaş aralığında genç kadınlarda daha sık rastlanır. Puslu görme,güç kayıplar, dengesizlik ve uyuşma gibi farklı bulgularla ortaya çıkabilmektedir. Hastalığın tanısında beyin ve omirilik MR görüntülemeleri, bel sıvısı ölçümleri önemli yer tutmaktadır. Ülkemizde dünyada uygulanan tedavilerin tümü uygulanabilmekte ve yaklaşık 10 ilaç SGK ödeme kapsamında olup diğer ilaçlar da yurtdışından temin edilebilmektedir. Hastanemizde haftanın 2 günü MS hastalarına özel dal polikliniği yapılmakta ve MR çekimi ve diğer tetkiklerinde öncelik verilmektedir. Son olarak ilimizde MS hastalarına ülkemizdeki birçok merkezden daha iyi bakmakta ve takiplerini sürdürmekteyiz. Hastalarımızın yaşamları boyunca yalnız olmadığını ve hastalığın her aşamasında onlarla birlikte olduğumuzu hatırlatıyoruz" dedi.

Kaynak

Bu haber toplam 3819 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.