1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Sahtekarlık Sendromu, Başarılı Tıp Öğrencilerinde Yaygın Görülüyor

Sahtekarlık Sendromu, Başarılı Tıp Öğrencilerinde Yaygın Görülüyor

Popüler Science'nin Family Medicine bültenine dayandırdığı bir araştırma haberinde "Sahtekarlık Sendromunun özellikle 1. sınıfa yeni başlayan başarılı Tıp öğrencilerinde yaygın görüldüğü ifade edildi.

A+A-

Sahtekarlık sendromu, yüksek öğrenim gören pek çok öğrenci arasında kayda değer bir zihin sağlığı sorunu niteliğinde. Bu durum genellikle depresyon, kaygı, özgüven düşüklüğü, kendine engel olma ve diğer başka davranışlarla ilişkilendiriliyor. Thomas Jefferson Üniversitesi Sidney Kimmel Tıp Fakültesi’nde çalışan araştırmacılar, okula yeni başlayan tıp öğrencilerinde sahtekarlık sendromu özelliklerinin ne derece yaygın görüldüğünü öğrenmek istemiş ve birinci sınıfta okuyanların %87’ye kadarının, yüksek ya da çok yüksek dereceli sahtekarlık sendromu yaşadığını belirttiğini bulmuşlar.

Family Medicine bülteninde yayımlanan çalışmanın baş yazarı Dr. Susan Rosenthal, “Huzursuzluk ve zihinsel sağlık ihtiyaçları, tıp öğrencileri arasında çok önemli olan konular” diyor. “Bu makalede, sahtekarlık sendromunun ne kadar yaygın olduğu ve hangi kişilik özelliklerinin bununla en çok ilişkili olduğu belirleniyor. Elde edilen sonuçlar, sorunun ele alınmasına yardımcı olabilir.”

Birleşik Devletler genelindeki tıp öğrencileri, endişe verici seviyelerde depresyon, kaygı ve tükenmişlik yaşadıklarını belirtiyor. Bu öğrencilerin psikolojik durumuna destek sağlamak üzere tespit ve müdahale yapılması, özellikle birinci sınıftaki tıp öğrencileri arasında devam eden bir sorun. Sahtekarlık sendromu, başarılı kişilerde görülen ve uygunsuz olan yetersizlik düşünceleri şeklinde tanımlanıyor.

Thomas Jefferson Üniversitesi. Ç: O.


Kaynak: https://popsci.com.tr/sahtekarlik-sendromu-basarili-tip-ogrencilerinde-yaygin-goruluyor/

Bu haber toplam 4326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum