1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Sahte Psikolog İhbar Hattı

Sahte Psikolog İhbar Hattı

Ruh sağlığı yasasının olmayışına bağlı ruh sağlığı hizmetlerinde bir kangrene dönüşen ve bir türlü önüne geçilemeyen sahte psikologlar için TPD harekete geçerek "Sahte Psikologlara Yönelik İhbar Hattı" kurdu.

A+A-

Maruf BEÇENE'nin Haberi / Aktüel Psikoloji


Bilindiği üzere Türkiye'de gerek koruyucu gerekse klinik ruh sağlığı hizmetlerini düzenleyen bir yasa yok. Psikolojik hizmetlerin icrasında karşılaşılan  sorunların temel kaynağı olarak Ruh Sağlığı Yasasının olmayışı yatıyor. Yasanın olmayışının en büyük yansıması ehil olmadığı halde psikolojik destek sunan kişi veya kurumların denetlenemiyor oluşudur. Yakın dönemde bir takım gelişmeler yaşandı. Ruh sağlığı yasa tasarısı komisyona sevk edildi. Derneklerin yönetimleri değişti. Bir çok dernek ruh sağlığı yasasının çıkması için mücadele etmeyi öncelikli gündem olarak faaliyet programlarına dahil etti.

Türk Psikologlar Derneği bu konuda ilk adımı atarak Sahte Psikologlara yönelik bir takım önleyici faaliyetlere başladı. Derneğin sosyal medya hesabında yayımlanan yazılı duyuruda hem psikolog hemde vatandaşlardan sahte psikologları bildirilmeleri konusunda işbirliği çağrısı yapıldı.Derneğin sosyal medaya hesabında yayımlanan duyurunun ayrıntıları şöyle:


Sahte Psikolog ihbarı için:
[email protected]

Türk Psikologlar Derneği, ülkemizde psikoloji bilimi ve uygulamalarının çağdaş düzeye ulaşmasını, psikologların mesleki haklarının korunmasını, psikologlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlayarak psikoloji bilimi ve mesleğinin ülkemizde tanıtılması, geliştirilmesi ve toplum yararına kullanılabilmesini hedeflemekte olan bir meslek örgütüdür.

Bilindiği üzere “psikolog” yahut “klinik psikolog” unvanlarını sahip olmadığı halde kullanan "SAHTE PSİKOLOGLARIN" mesleğimize ve kişilerin ruh sağlığına yönelik saldırıları son yıllarda artarak devam etmektedir. Söz konusu kişiler maddi çıkar sağlamak maksadıyla sahip olmadıkları psikolog/klinik psikolog unvanlarını kullanarak hem mesleğimizin onurunu zedelemekte hem de halk sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Derneğimiz bu zamana kadar konuya ilişkin gerçekleştirdiği başvurular neticesinde söz konusu kişilerin faaliyetlerinin durdurulmasını ve haklarında ceza davaları açılmasını sağlayarak bu idari ve hukuki süreçlerin bizzat takipçisi olmuştur. Ne var ki söz konusu saldırılar, ülkemiz mevzuatının barındırdığı eksiklikler, denetimsizlik ve toplumun ruh sağlığı konusundaki eksik yahut yanlış bilgileri gibi nedenlerle sayıları azımsanamayacak düzeyde devam etmektedir.

TPD olarak alanımızı ve mesleğimizi korumak için söz konusu ihlalleri ortadan kaldırmak amacıyla gereken mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.

Tam da bu nedenle tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve değerli yurttaşlarımızı, karşılaşmış oldukları “sahte psikolog vakalarını” derneğimize bildirerek kararlı mücadelemize katkıda bulunmaya çağırıyoruz.


sahte-psikolog.jpg

Bu haber toplam 16073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler