1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Sağlık Çalışanlarına Sağlıklı İletişim Eğitimi

Sağlık Çalışanlarına Sağlıklı İletişim Eğitimi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer sağlık gruplarının personellerine yönelik olarak “İletişim Kurma Becerileri ve İletişim Yolları” konulu eğitim verildi.

A+A-

 Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personellerine yönelik olarak “İletişim Kurma Becerileri ve İletişim Yolları” konulu eğitim verildi.

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Eğitim Salonunda Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sefa SaygılI, Prof. Dr. Orhan Gedikli ve Yrd. Doç. Dr. Ali Akben tarafından Sağlık çalışanlarına “İletişim Kurma Becerileri ve İletişim Yolları” konulu eğitim verildi. Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Akben: “iletişim duygu, düşünce ya da bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Akben; İletişim iki insan birbirinin farkına vardığı anda başladığını belirterek; “Söyledikleri, söylemedikleri, yaptıklar, yapmadıkları her şeyin anlamı vardır. İletişimde anlaşmayı kolaylaştıran unsurlar, iletişimde ilk dakika önemlidir, iletişim bilgi alışverişi değildir, kişiye değil kişiyle yapılır, iletişim bir bütündür. Sözlü, sözsüz olarak iletişim ikiye ayrılır.

Sözlü iletişim kullanılan dil, ses tonu, vurgulamalar ve iki yönlü iletişimdir. Sözsüz iletişim, yüz ifadesi, göz teması, beden duruşu, el-kol hareketleri, dış görünüş ile yapılır. Sözsüz iletişim yaparken şunlara dikkat edilmesi gerekir; gülümseme, ulaşılabilir oturulması, dokunma,göz teması başınızla karşınızdakini dinlediğinizi belli edin” kaydetti.

İHA 

Bu haber toplam 3696 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.