1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Sağlam Birliktelik İçin Sıranıza Bakın!

Sağlam Birliktelik İçin Sıranıza Bakın!

İngiltere’de yayımlanan yeni bir kitap, mükemmel ilişkinin sırrının kişilerin ailelerinin kaçıncı çocuğu olduğuyla ilişki olduğunu söylüyor.

A+A-

 Klinik psikolog Linda Blair’ın hazırladığı ve 3 şubatta piyasada olacak ‘What Your Position In The Family Really Tells You About Your Character’ adlı kitap kişinin ebeveynleri ve kardeşleriyle olan iletişiminin romantik ilişkileri için iyi bir referans olacağı anlatılırken, ailenin kaçıncı çocuğu olduğunun da partneriyle ilişkisini belirlediği üzerinde duruluyor.

 Buna göre, en iyi sonuç ailenin ilk çocuğu olanla ailenin son çocuğu olan kişiler arasında yaşanırken, ikisi de ailenin tek çocuğu olan çiftlerin anlaşması zor oluyor. Kişinin psişik durumunun altı yaşından önce ailede şekillendiğini anlatan Blair, “Kişinin, anne babasının boşanmış olması, çok kardeşli olması ya da tek başına büyümesi gibi faktörler, aşk ilişkisini bire bir etkiler.” diyor.

Ailelerin ilk çocuklarını fazla korumacı ve çoğunlukla kendine güvensiz yetiştirdiklerini söyleyen Blair, son çocukların daha bağımsız karakterli ve cesur olduğunu söylüyor.Tek çocuk olarak büyümüş biriyle ailenin ilk çocuğu olarak büyümüş birinin anlaşması da zor oluyor.

Ailesinin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelmiş biri, ailesinin ilk, orta ya da son çocuğu olan biriyle mutlu bir ilişki yakalamakta sıkıntı çekmiyor. Beş çocuklu bir ailede ilk ve son çocuk dışındaki tüm çocuklar bu özelliği taşıyor.

Blair, kişilerin ilişki kurarken, aslında ailelerinin kaçıncı çocuğu oldukları yönünde davranışlar sergilediklerini, kıskanç, özgüven sahibi ya da paylaşımcı olup olmadıklarını davranışlarıyla ifade ettiklerini söylüyor.

Radikal

Bu haber toplam 3267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.