1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Ruh Hastalarına Gündüz Hastanesi

Ruh Hastalarına Gündüz Hastanesi

Şizofreni ve ağır ruh hastaları üretime yönlendirilecek.

A+A-

TRT - Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, taburcu olan hastalara hizmet verilmesi için "gündüz hastanesi" kuruldu.
Hastane Başhekimi Psikiyatr Dr. Bülent Demirbek, gündüz hastanesinin şizofreni ve diğer ağır seyreden ruh sağlığı hastalarına yönelik hizmet vereceğini söyledi.

Hastaların taburcu olduktan sonra bu hastaneye her gün servislerle getirileceğini, akşam da evlerine bırakılacağını ifade eden Dr. Demirbek, bu hizmet karşılığında ücret talep edilmeyeceğini kaydetti.

Uygulamanın psikiyatri hastalarının tedavisinde uygulanan yeni ve etkili bir yöntem olduğuna dikkati çeken Demirbek, "Gündüz hastanesinde hastalara uğraşı tedavisi uygulayacağız. Hobi bahçeleri, seramik, resim, el sanatları, halk oyunu, tiyatro, ebru gibi çeşitli dallarda vereceğimiz kurslarla hastalarımızın üreten bireyler olmalarını sağlayacağız" dedi.

Demirbek, merkezin, "genellikle genç yaşlarda başlayan, beynin normal işleyişinin bozulmasıyla ortaya çıkan bir akıl hastalığı" olan şizofreni hastalarında çok olumlu sonuçlar vereceğine inandığını belirterek şunları söyledi:

"Hastaları taburcu ederken bazı uyarılarda bulunmamız, ilacını nasıl alacağını, yan etkilerinin ne olacağını söylememiz gerekiyor. Bunlardan kısaca bahsediyor ancak zaman sıkıntısı nedeniyle detaylara inemiyoruz. Aileler ise hastalarına nasıl davranacaklarını bilemiyorlar. Hastane, hastaları üreten birey haline getirmenin yanı sıra tedavilerinin takibine, ailelerin bilinçlenmesine de önemli katkıda bulunacak."

Demirbek, şizofreni hastalarının toplumda tehlikeli ve saldırgan kişiler olarak görüldüklerini ve adeta damgalandıklarını ifade ederek, "Bu ön yargı nedeniyle hastalar aileleri tarafından gizleniyor, toplumun dışına itiliyor. Oysa onlara gereken hassasiyet gösterilirse toplumun bir ferdi olarak kendi günlük yaşamlarını sürdürebilecekleri gibi ön yargılar da ortadan kalkacaktır" dedi. 

Bu haber toplam 3998 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.