1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Ritim Kurslarıyla Stresten Kurtuluyorlar

Ritim Kurslarıyla Stresten Kurtuluyorlar

Çalışanlar başta olmak üzere stres ve günlük yaşamın yorgunluğunu üzerinden atmak isteyenler, ritim kurslarına büyük ilgi gösteriyor.

A+A-

Öncelikli talepleri “eğlenmek ve rahatlamak” olan öğretmenden öğrenciye, doktordan bankacıya kadar her yaş ve meslek grubundan insanlar, ritim kurslarına giderek, kendilerine yeni uğraş alanları oluşturuyor.

Ritim kursunda eğitmenlik yapan Taylan Tazegül, yaptığı açıklamada, bu alanda 4 yıldır açtıkları kurslara özellikle son 2 yıldır yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Katılımcıların genellikle amatör bir uğraş edinmek için kurslara geldiklerini ifade eden Tazegül, etkinlikte zamanlarını güzel ve eğlenceli geçirmek isteyen her yaş ve meslek grubundan insanları görmenin mümkün olduğunu vurguladı.

“STRES VE YORGUNLUKTAN KURTULMAK İÇİN”

Tazegül, kurslarda doktor, öğretmen, mühendis, bankacı, tasarımcı, üniversite öğrencisi, emekli ve ev kadınına kadar çeşitli sosyal statüdeki kişilerin katıldığını dile getirerek, “İnsanlar, kurslarımıza daha çok günlük hayatın stresinden ve yorgunluğundan kurtulmak için geliyorlar. Bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünenler de yok değil” dedi.

Eğitimler sırasında pratik bilgilerin yanı sıra konuyla ilgili teknik ayrıntılar da verdiklerini anlatan Tazegül, bir yandan katılımcıların moral ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarırken, diğer yandan stresten uzak şekilde en güzel şekilde vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Tazegül, her geçen gün ağırlaşan hayat şartlarının insanlarda rahatlama ihtiyacı doğurduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz yüzyıl, iş yaşantısı, trafik, şehirsellik gibi pek çok etkenin bir araya gelmesiyle oluşan yoğun stresin yaşamımıza hakim olduğu bir zaman dilimidir. İnsanoğlu bu stres ortamında psikolojik dengesini çoğu zaman sağlayamamakta, şehir yaşantısının baskısı altında ezilmektedir. Uzmanlar, müziğin stres baskısını en aza indirdiği konusunda hem fikir. Hem fikir olunan bir diğer konu ise vurmalı çalgıların stres azaltma konusunda en yetkin enstrümanlar olduğudur. Eğitimlere katılan neredeyse tüm öğrencilerimizin öncelikli talebi olan eğlenmek ihtiyacını karşılarken, mümkün olan en iyi teknik bilgiyi de sıkmadan ve strese sokmadan vermek için tüm gücümüzü sarf etmekteyiz.”

“RİTİM KURSLARI AVRUPA'DA ZORUNLU”

Avrupa'da birçok ilk ve orta dereceli okulda gelişim dersleri adı altında drama ve ritim derslerinin zorunlu tutulduğuna dikkati çeken Tazegül, artık büyük şirketlerin personeline yönelik ritim eğitimleri düzenleyerek, moral ve motivasyonu yükseltmeyi ve ekip bilincini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Tazegül, ritim kursunda katılımcılara darbuka, bendir ve dijembe çalmayı öğrettiklerini, ancak en yoğun ilginin darbukaya gösterildiğini belirtti.

Bunun, darbukanın sesinin daha çok çıkmasının yanı sıra Türk kültüründe iyi bilinmesinden kaynaklandığını dile getiren Tazegül, kursa düzenli olarak katılan kursiyerlerin 6 ayın sonunda rahatlıkla eğitimini aldığı müzik aletini çalabildiğini kaydetti.

Bu haber toplam 3720 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.