1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Risk Altındaki Çocuklar Çalıştayı Yapıldı

Risk Altındaki Çocuklar Çalıştayı Yapıldı

Öncülüğünü İstanbul Aile Araştırmaları Derneği (AİLEDER) olmak üzere bir çok kamu ve sivil toplum örgütünün yaptığı Risk Altındaki Çocuklar Çalıştayı İstanbul Başakşehir'de yapıldı.

A+A-

Başakşehir STK Platformu tarafından düzenlenen “Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı”nın açılışında  konuşan Uysal, çalıştaydan somut sonuçlar ve çözüm önerileri çıkacağına olan inancını dile getirdi. Çalıştay Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki de “Her çocuk risk altında olabilir” 

Çalıştay hakkında bilgi veren Başkan Uysal, “Özellikle yerel yönetimler, risk altındaki çocuklar için risk önleyici projeler gerçekleştirmelidir. Başakşehir’de bizim iki önemli risk önleyici uygulamamız var. Biz, bilgi evlerinde çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlıyoruz. Bir belediye başkanı olarak sizden ricam, bugünkü bu güzel çalıştaydan somut ve uygulanabilir verilerin çıkması çünkü siz bize, bilimin ışığında, bilginin ışığında yol gösterirseniz biz o yoldan yürürüz. Sağlıklı adımlar atarız” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ RİSK ALTINDA”

Bütün çocukların risk altında olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki ise, “40 günlük bebeğin donarak ölmesi, internet bağımlısı bir kadının çocuğunu boğarak öldürmesi ve buna benzer örneklerin yaşanması bunların hepsi bizim sorumluluğumuz altında. Bizim bu acılar yaşanmadan önce bunları nasıl ortadan kaldırabiliriz, manevi bir sosyal hizmet anlamında neler yapabiliriz bunları göz önünde bulundurmamız lazım. Bugün burada toplanma amacımız da bunları konuşup bir projeye çerçevesinde hayata geçirmek olacaktır” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından risk oluşturan çocuklara yönelik kamu kurum, sivil toplum kuruluşu, uzmanlar ve bilim insanları arasında ortak projeler gerçekleştirildi. Çalıştay yarın sona erecek.

İHA 

Bu haber toplam 4315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.