1. HABERLER

  2. KİŞİSEL GELİŞİM

  3. Psikolojik Terapi Etkisi Yapan Kokular

Psikolojik Terapi Etkisi Yapan Kokular

Her derde deva bitkiler, kokularıyla da terapi etkisi yapıyor. Biberiye zihni açarken, çiçek sosyalleşme güdüsünü artırıyor, elma ve salatalık sakinleştiriyor

A+A-

Hastalıklara şifa olan bitkiler, kokularıyla da ruh halimizi etkileyerek, stresten arındırıyor, sakinleştiriyor... İşte terapi etkisi yaratan bu bitkilerden bazıları... 

TARÇIN ATEŞİ...

Koku eksperlerine göre tarçın koklamak, beyninize kısa yoldan güçlü ve kendinizi ateşli hissedebileceğiniz sinyaller yolluyor. Bu tatlı koku sayesinde modunuzu yükseltebilirsiniz.

SOSYAL ÇİÇEK

Çiçekli kokular sosyal girişimleri tetikliyor. Bilim adamlarına göre çiçekler doğrudan kutlamalarla alakalı bir çağrışım yapıyor. Dolayısıyla beyin otomatik olarak dışa dönük olmanız için sizi harekete geçiriyor.

BİBERİYE ZİHİN AÇAR

Son araştırmalara göre; biberiye hafızayı güçlendiriyor. Biberiyeden bir nefes içinize çektiğinizde, kan dolaşımınız harekete geçiyor ve zihniniz açılıyor. Konsantrasyonunuz yükseliyor. Bir işe başlamadan önce biberiye koklayabilirsiniz.

ELMA-SALATALIK SAKİNLİĞİ

Elma ve salatalık gibi taze kokular; sinirlerinizi yatıştırırken, dağılan dikkatinizi de toplamanızı sağlıyor. Kendinizi aşırı stresli hissettiğiniz anlarda, elma ve salatalık gibi sakinleştirici etkisi olan sebze ve meyveler kokular kurtarıcınız olacaktır.

Bu haber toplam 16000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.