1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Psikolojik Danışmanlık Mesleği Ulusal Standartları Yayımlandı

Psikolojik Danışmanlık Mesleği Ulusal Standartları Yayımlandı

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından oluşturulan Psikolojik Danışmanlık Ulusal Meslek Standartları Resmi Gazete'nin 30227 (Mükerrer) sayısında yayımlandı.

A+A-

Haber: Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


Türk PDR Derneği tarafından sunulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan Psikolojik Danışmanlık Ulusal Meslek Standartları Resmi Gazete'nin 30227 (Mükerrer) sayısında yayımlandı.Konuyla ilgili Türk PDR Derneği'nin web sitesinde Genel Başkan Prof. Dr. Filiz BİLGE imzasıyla yazılı bir açıklama yayımlandı. Söz konusu açıklamanın ayrıntıları şöyle:

Değerli meslektaşlarımız ulusal meslek standartlarımız 1 Kasım 2017 tarihli ve 30277 sayılı Resmi Gazetede (Mükerrer) yayımlanarak yürürlüğe girmiştir (http://www.resmigazete.gov.tr/mukerrer/mukerrer.htm).

Aşağıdaki adresten eğitim sektörü altında sorgulaması yapılabilmektedir (http://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_meslek_std_taslak&view=taslak_listesi_yeni&msd=2).

Gerek Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ilişkilerin kurulması gerekse standartlarımızın hazırlanarak sunulmasında emeği geçen başta komisyonlarda görev yapan sorumlu akademisyenlerimiz ve komisyon üyelerimiz (akademisyenler ve uygulamacılar) olmak üzere Derneğimizi kuran ve bugüne getiren tüm Dernek Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurullarımıza, dönütleriyle ışık tutan meslektaşlarımıza ve her aşamada bizi destekleyen Mesleki Yeterlilik Kurumu’na, MYK Uzmanı Sayın Süleyman ARIKBOĞA’ya, MYK Eğitim Sektör Komitesi üyelerine çok teşekkür ederiz.
 
Prof. Dr. Filiz BİLGE
Genel Başkan


Mesleki Yeterlilik Kurumu Psikolojik Danışmanlık Ulusal Meslek Standartları

Ek-1 Psikolojik Danışman (Seviye 6) Ulusal Meslek Standardı
Ek-2 Okul Psikolojik Danışmanı (Seviye 7) Ulusal Meslek Standardı
Ek-3 Kariyer Psikolojik Danışmanı (Seviye 7) Ulusal Meslek Standardı


Reklam

Oyun Terapisi Kapsamlı Teori ve Uygulama Rehberi

kapak-kucuk.jpg

Satın almak için tıklayınız

Bu haber toplam 22102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.