1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Psikoloji Öğrencileri İzmirde Buluşacak

Psikoloji Öğrencileri İzmirde Buluşacak

EFPSA (Avrupa Psikoloji Öğrencileri Birliği Federasyonu) Kongresi, bu yıl İzmir Onyria Claros Hotel’de gerçekleşecek.

A+A-

 Her yıl Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ortalama 300 psikoloji öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen EFPSA (Avrupa Psikoloji Öğrencileri Birliği Federasyonu) Kongresi, bu yıl İzmir Onyria Claros Hotel'de gerçekleşecek.

ODTÜ Psikoloji Bölümü Endüstri ve Örgüt Psikolojisi master öğrencisi ve aynı zamanda 2013 EFPSA Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Psikolog Yeşim Üzümcüoğlu ile birlikte gönüllü 30 psikoloji öğrencisinin yardımlarıyla düzenlenen kongre 21-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Peki Neden EPSA Türkiye'de?

Üzümcüoğlu, son yıllarda EFPSA kongrelerine yoğun ilgi gösteren Türkiye Psikoloji Öğrencileri olarak, diğer öğrencilerin Türkiye hakkında sahip oldukları yanlış bilgileri düzeltebilmek adına iyi bir fırsat olduğunu düşünerek kongreyi Türkiye'ye alma fikrini oluşturduklarını söylüyor.

Üzümcüoğlu; 'Kongrelerde yapılan sunumlarda, ülkemizde psikoloji adına çok kaliteli işler yapıldığını görünce, Türkiye'nin EFPSA kongresi için iyi bir ev sahibi olacağından da emin olduk. Bu düşüncelerimiz doğrultusunda da 2011'de Polonya'da yapılan kongrede bu sene için kongreyi alabilmek adına adaylığımızı koyduk ve 2013 senesinde gerçekleştireceğimiz kongreyi Türkiye'ye almayı başardık' açıklamasında bulundu.

 

Bu haber toplam 5265 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.