1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Psikoloji Bölümü İçin Baraj Getirilmesi Şart

Psikoloji Bölümü İçin Baraj Getirilmesi Şart

Türk Psikologlar Derneği Hem akademik kadroarın yetersizliği hemde uygulamalı bir bilim olması hasebiyle Psikoloji lisans programları için baraj getirilmesinin zorunluğunu ifade etti.

A+A-

Üniversite tercihlerinde son yılların gözde bölümleri arasında yer alan psikolojide kalitenin artırılması amacıyla lisans öğrencileri ve adaylar TPD öncülüğünde Psikoloji Bölümüne baraj getirilmesinin şart olduğunu ifade ederek sosyal medyada kampanya başlattı. #PsikolojiBölümüneBaraj hashTag ile başlatılan kampanya yoğun destek gördü.

Türk Psikologlar Derneği konuyla ilgili "Yeterli akademik kadrosu olmayan Psikoloji bölümlerinde giderek artan kontenjanlar, ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesinin düşmesine neden olmaktadır."  açıklamasını yaptı.


 

 



Ruh ve toplum sağlığı alanına hitap eden psikoloji bölümü ülkemizde önem kazanmalıdır. Barajı geçti diye herkesin okuyup icra edebileceği bir meslek değildir.

Daha fazla influencer psikoloğun türememesi için psikolojiye baraj.

Her yıl 10 binin üzerinde mezun var ancak istihdam alanı çok düşük. Üstelik meslek kanunu olmadığı için o istihdam alanını da talan etmek isteyenler var.

Meslek Kanunu isteniyor

Türk Psikologlar Derneği, 2021 yılında da psikoloji mesleğinin sağlıklı bir şekilde icra edilmesi amacıyla mesleğin icrası ve unvan kullanma yetkisini yalnızca o mesleğin elemanlarına vererek haklarını güvence altına alan bir meslek kanunun çıkarılması için change.org’da imza kampanyası başlattı. “Psikologluk Meslek Kanunu İstiyoruz!” başlıklı kampanyaya 20 bine yakın kişi destek vermişti.

Bu haber toplam 7789 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.