1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu Yaşamını Yitirdi

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu Yaşamını Yitirdi

Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu Yaşamını Yitirdi. Cenazesi İstanbul Bostancı Kuloğlu Camisinden öğle namazını müteakip Topkapı mezarlığına defnedildi.

A+A-

Türkiye Psikoloji tarihinin duayen isimlerinden Prof. Dr. Adnan Kulaksızoğlu 15 Eylül'de yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Kulasızoğlunun vefat haberinden sonra çok sayıda kurum ve kişi başsağlığı mesajı yayımladı. Üyesi olduğu Türk PDR Derneği yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:


 

ÖZEL EĞİTİMCİLER DERNEĞİNDEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI


 

ADNAN KULAKSIZOĞLU KİMDİR?

Okullarda ruh sağlığı konusunda değerli çalışmaları bulunan Kulaksızoğlu, 1947′de Trabzon’da dünyaya gelmiştir. 1977 senesinde Pedagoji bölümünü bitirerek pedagog unvanı almış, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında tamamlamıştır. Doktora tezini Ergen – Aile Çatışmaları İle Annenin Tutumları Arasındaki İlişki ve Ergenin Problemleri başlığında vermiş, 1994 senesinde Eğitim Psikolojisi Profesörü olmuştur. Mesleki çalışmaları boyunca çok çeşitli hakemli dergilerde makaleleri yayımlanmış, bilimsel araştırmaları ile alanımıza katkı sunmuş, bazı bölümlerin ve programların açılmasında öncülük yapmış, bilimsel toplantılar düzenlemiş bir bilim insanıdır.

Aynı zamanda Türk PDR Derneği üyesi olan Kulaksızoğlu’nun Kişisel Gelişim Uygulamaları, Ergenlik Psikolojisi, Örnek Grup Rehberlik Programları kitapları alanımızın önemli yayınları arasındadır.

Bu haber toplam 6675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.