1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Poğaça ve Börek, Beyin Gelişimini Kötü Yönde Etkiliyor'

Poğaça ve Börek, Beyin Gelişimini Kötü Yönde Etkiliyor'

Psikolog Nejla Avcı, Bağcılar Belediyesi'nce düzenlenen 'Dikkat Eksikliği-Hiperaktive Bozukluğu' adlı seminerde, 'Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini kötü etkiler.

A+A-

Psikolog Nejla Avcı, Bağcılar Belediyesi'nce düzenlenen "Dikkat Eksikliği-Hiperaktive Bozukluğu" adlı seminerde, "Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini kötü etkiler. Her türlü poğaça ve börek, beyin gelişimini kötü yönde etkiliyor. Şeker de verdiği aşırı enerji nedeniyle beyni olumsuz etkiliyor." dedi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son zamanlarda özellikle okul çağındaki çocuklarda artış gösteren dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Dikkat Eksikliği-Hiperaktive Bozukluğu" isimli seminerde ele alındı.


dislexia-pedia.png


Açıklamada görüşlerine yer verilen Psikolog Nejla Avcı, çoğu çocuk olmak üzere toplumun yüzde 50'sinden fazlasında hiperaktive bozukluğu olduğunu ifade ederek, anne-babalara uyarılarda bulundu.
Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerin beyin gelişimini kötü etkilediğini aktaran Avcı, şunları kaydetti: 
"Her türlü poğaça ve börek gibi yiyecekler hiperaktive ve dikkat eksikliği bozukluğuna tavan yaptırıyor. Şeker de verdiği aşırı enerji nedeniyle beyni olumsuz etkiliyor. Dikkat eksikliği ise genetik ve kalıtsal bir zemin üzerinde oluşan biyolojik ve psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ruhsal değildir, bu rahatsızlık, doğuştan gelen bir bozukluktur ve teşhisini mutlaka psikiyatri koyar. Çocuklar sonradan buna yakalanmıyor. Çevre faktörleri etkiler ama tamamen beyinden gelen dalgalarla ilgili bir problemdir. Aşırı hareketlilik anne karnından itibaren başlar. Hiperaktif çocuklar hep hareketlidir. Buna bağlı olarak başlarına kazalar gelir."

Avcı, çoğu çocuk olmak üzere toplumun yarısından fazlasında hiperaktive bozukluğunun olduğuna dikkati çekerek, "Aşırı şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler beyin gelişimini kötü etkiler. Her türlü poğaça ve börek, beyin gelişimini kötü yönde etkiliyor. Zaten beyin hareketliyken ekstra bir şey verdiğiniz zaman ya kilo yapacak yada çocuklarınızı hareketli yapacak ve iki şekilde de zarar verecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://m.sondakika.com

Bu haber toplam 3057 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.