1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Pandemi Sürecinde Kendine Şefkatli Yaklaşmak: Öz Şefkat

Pandemi Sürecinde Kendine Şefkatli Yaklaşmak: Öz Şefkat

Klinik Psikolog Gizem Bodur Atalay; Kendine bir yaklaşım biçimi olan ve pozitif psikoloji içerisinde sıklıkla söz edilen bir kavram olan öz şefkati pandemi sürecinde etkin kulanabilmekle ilgili bir yazın çalışması yayımladı.

A+A-

Son dönemlerde yapılan araştırmalar öz şefkatin psikolojik anlamda iyi olma ve iyi hissetme ile oldukça ilişkili olduğunu göstermektedir. Başka bir değişle kişi kendine ne kadar öz şefkatli yaklaşırsa ruh sağlığı da o denli sağlıklı olur denilebilir. Aynı zamanda araştırmalar öz şefkatli tutuma sahip bireylerin olumsuz duygulara, kaygı ve depresyona daha az yatkın olduğunu göstermektedir. Araştırmalara göre kendine şefkatli yaklaşan bireylerin duygusal açıdan daha iyi oldukları, daha olumlu duygulanımlara sahip oldukları, yaşamdan doyumlarının daha fazla olduğu, depresyon ve kaygı seviyelerinin daha düşük olduğu ve başlarına gelen olayları daha sakin karşıladıkları görülmüştür. Öz şefkatli yaklaşımda olan bireylerin psikolojik anlamda daha iyi hissettikleri ve psikiyatrik rahatsızlıkları da daha az yaşadıkları tespit edilmiştir. 

Altınbaş Üniversitesinin web sitesinde "Pandemi Sürecinde Kendine Şefkatli Yaklaşmak: Öz Şefkat" başlığıyla yayımlanan yazıya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Pandemi Sürecinde Kendine Şefkatli Yaklaşmak: Öz Şefkat


yoga-4595164-960-720.jpg


easter-4991675-960-720.jpg

Bu haber toplam 27851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.