1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK DESTEK

  3. Oyun Terapisi Seans Ücretleri Ne kadar?

Oyun Terapisi Seans Ücretleri Ne kadar?

Oyun terapisi seans ücretleri, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Oyun Terapisi seans ücretleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler şunlardır...

A+A-

Oyun terapisi seans ücretleri, birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu uygulanan terapi yöntemi, terapistin deneyimi, hizmetin sunulduğu il ilçe lokasyon koşulları, oturum süresi ve seansların sıklığı gibi etkenlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genel olarak, 2023 yılı için bir oyun terapisi seansının ücreti özel terapi merkezlerinde 700 TL ile 2500 TL  arasında değişmektedir. Ancak bazı terapistler, özel gereksinimlere sahip bireyler için özel bir fiyatlandırma sunabilir veya terapiyi daha erişilebilir hale getirmek amacıyla indirimler uygulayabilirler. Ayrıca belediye ve kamu kurumlarında oyun terapisi hizmetleri ücretsiz sunulabilmektedir. Bazı eğitim kurumlarında da (Rehberlik Servisleri) oyun terapisi odası gibi imkanlar varsa bu hizmetten ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Oyun terapisi, özellikle çocuklar ve gençler için duygusal ve davranışsal sorunların çözümüne yardımcı olan etkili bir terapi türüdür. Seans ücretleri, terapistinizle iletişime geçerek ve bölgenizdeki terapistlerin fiyatlandırmalarını araştırarak daha spesifik bir bilgi alabilirsiniz.

Sigorta ya da bağkur geçerli mi?

Bazı özel kurumlar çalışanmları için oyun terapisi giderlerini karşılamada destek sağlayabilmektedir. Ancak kamuya bağlı SGK veya Bağkur psikologların sunduğu hizmetlerde sigorta desteği sunmamaktadır.

Kaynak: https://oyunterapisti.com.tr/oyun-terapisi-seans-ucretleri/

Bu haber toplam 1917 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.