1. HABERLER

  2. DUYURULAR

  3. ÖSS Tercilerinde Son Gün 3 Ağustos

ÖSS Tercilerinde Son Gün 3 Ağustos

Açıklanan ÖSS sonuçlarının ardından öğrencileri büyük bir karar bekliyor. 22 Temmuz tarihinde başlayan tercih dönemi 3 Ağustos’ta sona erecek.

A+A-

ÖSS'de 145-164.999 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 165 ve üstünde puan alan adaylar hem ön lisans hem de lisans programlarını tercih edebilecek. Sınavsız geçiş için başvuran meslek lisesi mezunu adaylar da kendi alanlarıyla ilgili bölümler arasından tercihte bulunabilecek.Formda 24 tercih yapma hakkı olacak.

Tercih işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya başvuru merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebilecek. Tercih formları 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar teslim edilebilecek. Başvuru merkezleri ve internet dışında posta, faks, elektronik posta gibi yollarla tercih formları kabul edilmeyecek.

Form teslimi için randevu şart

Tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak adayların, randevu alması ve bizzat gitmesi gerekiyor. Başvuru Merkezi aracılığıyla tercih yapacak adayların tercihleri, merkezdeki görevli tarafından sisteme girilecek ve ÖSYM'ye gönderilecek. Aday, işlem tamamlandıktan sonra görevliden tercih formunun bir örneğini vermesini isteyecek. Aday, tercih hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecek.
Adaylar tercih hizmeti karşılığında 3 TL ödeyecek.

Formların iletilmesinin ardından, ÖSYM’nin sonuçları Ağustos ayının ortalarına doğru açıklaması bekleniyor

Bu haber toplam 3915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.