1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okullar için son dakika açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okullar için son dakika açıklaması

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk."

A+A-

Son dakika haberi:Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgının yükselişte olduğu şu dönemde aldığımız tedbirler vasıtasıyla okulların çarşıdan, pazardan, sokaktan daha güvenli olduğunu ispat etme imkanı bulduk." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Köy okullarına ilişkin soru üzerine Bakan Selçuk, mevzuatta yapılan değişiklik sonucu 3-5 öğrenci olması halinde de tüm köy okullarının açılabilmesine imkan sağlandığını, binlerce okulun da açıldığını söyledi.

Selçuk, özel okul açılışlarına ilişkin soruya karşılık, 500 metrekareden az bahçesi olan okulların açılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Özel okulların belli koşullarda açılmasına ilişkin düzenleme Cumhurbaşkanlığında, hayata geçmek için sırasında bekliyor." diye konuştu.

Eğitim öğretim yılı başlangıcında "Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) çöktüğüne" yönelik iddiaların sorulması üzerine Selçuk, bu dönemde hem iki uluslararası siber saldırı olduğunu hem de tüm öğrencilerin sisteme birden girmesi nedeniyle Telekom hizmetlerinin bu durumu da saldırı olarak algıladığını anlattı.

Bakan Selçuk, birçok ülkenin sadece öğrencilere mail göndererek sorumlu oldukları konuları bildirdiğini ancak Türkiye'nin 3 kanal kurduğunu, EBA'nın altyapısını güçlendirdiğini, EBA Destek Noktaları kurduğunu ve öğrencilere yazın da eğitim verildiğini dile getirdi. Yapılanlara rağmen eksikler bulunduğunu belirten Selçuk, "Fakat hiçbir şey yapılmamış gibi 'EBA çöktü' denilirse, bir yanlış anlamadan kaynaklanan ve uluslararası Hollanda ve Amerika merkezli iki siber saldırıdan dolayı yaşadığımız bir problemin 'EBA çöktü' şekilde ifade edilmesi çok sağlıklı değil diye düşünüyorum."ifadesini kullandı.

Haberin devamı...

Bu haber toplam 5172 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.