1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Malatya'da “Yazmanın Psikolojik Etkileri” Etkinliği

Malatya'da “Yazmanın Psikolojik Etkileri” Etkinliği

Malatya'da Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin organize ettiği “Yazmanın Psikolojik Etkileri” konulu konferans Fethi Gemuhluoğlu Salonunda düzenlendi.

A+A-

Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Aytaş konferansta “Yazmak konuşmaktan sonra en önemli iletişim yöntemlerinden bir tanesidir. Yazmak eylemini aslında hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Örneğin bir öğrenci okulda geçirdiği sürenin belki yarısından fazlasında yazı yazıyor. Bir doktor hastayı muayene aşamasıyla beraber hasta ile ilgili notlar alıyor, reçete yazıyor, kurumsal yapılar faaliyetlerinin her aşamasını not ediyor veya anne babalar çocuklarının boyunu kilosunu mutlaka bir kenara not ediyor”  dedi.

Yazı yazmanın hayatın vazgeçilmesi olduğunu belirten Aytaş çok iyi okuyan, okuduğunu çok iyi anlayan bireylerin iyi yazabileceğini, okuma problemi olan öğrencilerin gözlediğinizde bir süre sonra ders performansının düştüğünü gördüklerini söyledi.

Öğrenci üzerinden verdiği örneği genişleten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş  “İyi okuyamadığı için iyi yazamayan öğrenci derslerinde kendisini ifade edemeyecek ve başarısızlık kaçınılmaz olacaktır. Böylece çocuk bildiği halde öğretmeni ve arkadaşları anlamadığı için kendini toplumdan dışlayacak, zamanla depresyona girecek ve kişi içinden çıkılmaz bir hale bürünecektir” dedi.

Kadın Meclisi üyelerinin dikkatle dinlediği konferansta sunulan bilgilerin özellikle anneler için oldukça verimli geçtiği gözlendi. Konferansın ardından Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Saliha Bulut tarafından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş’a teşekkür plaketi verildi.

Güneş TV

Bu haber toplam 8666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.