1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİK DESTEK

  3. Klinik Psikolog Bakırköy İstanbul

Klinik Psikolog Bakırköy İstanbul

İstanbul Bakırköy bölgesinde Çocuk, ergen, bireysel, yetişkin ilişki ve çift terapisi hizmeti veren klinik psikologların özgeçmişlerine aşağıdaki ayrıntılardan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Klinik Psikolog Pelin Ardanıç

pelin-ardanic-apamer.webpİlk lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladıktan sonra eğitim hayatına İngiltere’de önce Farnborough College of Technology’de ve ardından Kingston College’de devam ettim. İngiltere’de bulunduğum dönem içinde Social Welfare (Sosyal hizmetler) alanında çalışmalarda bulundum. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Arel Üniversitesi’nde YÖK Burslu olarak Psikoloji Lisans ve Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladım. Yüksek Lisans Bitirme tezi olarak Bilişsel Çarpıtmalar Ölçeği’nin Türkçeye uyarlamasını yaparak, geçerlik ve güvenirlik analizlerini gerçekleştirdi. Eğitim hayatım süresince Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi alanlarında uzmanlaştım. Ayrıca Onaylı EMDR terapistiyim. Aile Danışmanlığı konusunda mevcut eğitimlerin üzerine ayrıca 450 saatlik eğitim alarak Sertifikalı Aile Danışmanı oldum. Ulusal ve uluslararası platformda psikoloji alanında hizmet veren birçok kurum ve kuruluşta klinik psikolog, psikoterapist ve danışman olarak görev yaptım. 

Aldığım Eğitimler

Psikoterapi ve klinik değerlendirmelerinde kullanmak üzere Bilişsel Davranışçı terapi, Şema terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı terapi, Grup terapisi, Aile Danışmanlığı Eğitimi (Süleyman Demirel Üniversitesi paydaşlı-450 saat), Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Objektif testler, Çocuk ve Ergenlerde Psikopatoloji, Çocuk ve Ergenlerde Klinik Değerlendirme gibi çok sayıda programa katıldım. EMDR (Göz Hareketleriyle Sistematik Duyarsızlaştırma Tekniği)  I. Düzey Eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsünde Klinik Psikolog Emre Konuk’tan aldım.  Dr. Hülya Bingöl’den Attentioner DEHB Programı eğitimi, Moxo Türkiye Kurumundan Moxo Dikkat Testi eğitimini aldım. 

Katkı Sunduğum Kitapları

OKB’yi Yenmek, Çocuk ve Ergenlerde OKB Tedavisi, Mükemmel Gizlenmiş Depresyon, Kaygı Yönetimi Becerileri Çalışma Kitabı, Depresyon Tedavisi – Meta Kogninif Bir Yaklaşım, Öfke Yönetimi, Çiftler İçin Kabul ve Kararlılık Terapisi, Çözüm Odaklı Oyun Terapisi, Kukla Oyunu Terapisi, Psikolojik Travmada Sanat, Hikaye ve Oyunun Kullanılması, Okul Öncesi Dönem Anksiyete gibi değerli kitapları Türkçeye kazandırılmasında hem çevirmen hem de editör olarak görev aldım. 

Çalışma Alanlarım

  • Bireysel Terapi
  • Yetişkin Terapisi
  • Aile Terapisi
  • Ergen Terapisi

Klinik Psikolog Serap Hanlar

bakirkoy-psikolog-serap-hanlar.webpİstanbul Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra İstanbul Kent Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanı aldım. Çift ve Aile Terapisi Eğitimini EFTA (Avrupa Aile Terapileri Derneği) Onaylı İFTİ danışmanlık bünyesinde Dr. Murat Dokur’dan aldım. Avrupa EMDR Enstitüsü akrediteli EMDR eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsünden (Klinik Psikolog Emre Konuk’tan) alarak EMDR terapisti oldum. Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Eğitimi, Kriz Travma ve Yas ve Çözüm Odaklı Kısa Süreli Terapi Eğitimini Dr. Nevin Dölek’ten aldım. Dr. Hülya Bingöl Çağlayan’dan Dikkat eksikliği ile ilgili Nöropsikolojik Terapi Eğitimi alarak dikkat terapisti oldum.  Mükemmel Gizlenmiş Depresyon, Depresyon – Kaygı Terapi Kartları, Stres Terapi Kartları, Öfke Yönetimi – Terapist Uygulama Kılavuzu, Çiftler İçin Kabul Kararlılık Terapisi, Kaygı Yönetme Becerileri – Farkındalık Temelli Bir Yaklaşım, EMDR Çözümleri I ve Emdr Çözümleri II kitaplarının yayın danışmanı, redaksiyon ve edisyon süreçlerinde yer aldım. 2019 yılından beri APAMER Bünyesinde Bireysel Yetişkin Terapisti, Çift Aile ve ilişki Terapisti olarak danışan takip ediyorum.

Aldığım Eğitimler

Psikoterapi ve klinik değerlendirmelerinde kullanmak üzere Bilişsel Davranışçı terapi,  Kısa Süreli Çözüm Odaklı terapi, Grup terapisi,  Objektif değerlendirmede kullanılan psikolojik değerlendirme araçları, EMDR (Göz Hareketleriyle Sistematik Duyarsızlaştırma Tekniği)  I. Düzey Eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsünde Klinik Psikolog Emre Konuk’tan aldım.  Dr. Hülya Bingöl tarafından verilen Attentioner DEHB Programı eğitimine katıldım. 

Çalışma Alanlarım

  • Bireysel Terapi
  • Yetişkin Terapisi
  • Çift İlişki ve Evlilik Terapisi

APAMER Aktüel Psikoloji

Zeytinlik Mh. Yakut sk. No: 33 Daire:8 - Bakırköy İstanbul

İletişim için: 0212 466 1050 - 05070538485

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.